Παρασκευή 30.09.2022
More

  Ινδία: Μητέρα πάλεψε με τίγρη για να σώσει το 15 μηνών παιδί της!

  Συγκινεί η πράξη αυτοθυσίας μίας μητέρας στην Ινδία, η οποία για να προστατεύσει το 15 μηνών μωρό της δεν δίστασε να τα βάλει με μία τίγρη.

  Όλα ξεκίνησαν όταν η Archana Choudhary και το μικρό παιδί της βρίσκονταν σε ένα χωράφι στα περίχωρα του καταφυγίου τίγρεων Bandhavgarh. Ξαφνικά μία τίγρης ξεπρόβαλε από τους θάμνους και επιτέθηκε στο 15 μηνών μωρό.

  Όπως αναφέρουν οι Times of India, η τίγρης είχε βυθίσει τα δόντια της στο κεφάλι του μωρού και προσπαθούσε να το αρπάξει μακριά, όμως η μητέρα ήταν αποφασισμένη να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να σώσει το παιδί της.

  Με μεγάλο θάρρος η Archana Choudhary ρίχτηκε στην τίγρη και πάλεψε με τα γυμνά της χέρια για μερικά λεπτά. Οι κραυγές της για βοήθεια ακούστηκαν από τους χωρικούς, οι οποίοι έσπευσαν για βοήθεια και απομάκρυναν με ξύλα την τίγρη.

  Η μητέρα και το μωρό της νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί έχει τραύματα στο κεφάλι, ωστόσο η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο. Πιο ανησυχητική είναι η κατάσταση για τη μητέρα του, η οποία φέρεται να έχει τραυματιστεί στον πνεύμονα, ενώ το σώμα της έχει υποστεί βαθιές πληγές.

  Η επίθεση της τίγρης έχει σπείρει τον πανικό στους κατοίκους του χωριού, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται αντιμέτωποι με αυτό. Στο παρελθόν έχουν σημειωθεί κι άλλες επιθέσεις από τίγρεις, ενώ πολλοί είναι οι χωρικοί που έχουν δει τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται από ελέφαντες.

  Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι επιθέσεις των ζώων συμβαίνουν επειδή η ταχεία αστικοποίηση καταστρέφει τους φυσικούς οικοτόπους, αναγκάζοντας τα ζώα να εισέρχονται σε χωριά και πόλεις προς αναζήτηση θηραμάτων και καταφυγίου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ