Τετάρτη 25.05.2022
More

  Ινδία: Ζευγάρι παντρεύτηκε στον αέρα «για να αποφύγει τα μέτρα για τον κορωνοϊό» (βίντεο)

  Πλάνα από «γάμο σε αεροσκάφος» διέρρευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

  Ένα ζευγάρι στην Ινδία κατηγορείται ότι ναύλωσε ένα αεροπλάνο και πραγματοποίησε στον αέρα γαμήλια τελετή, με 160 καλεσμένους, σε μία προσπάθεια να αποφύγει τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

  Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζεται το ζευγάρι σε ένα γεμάτο από κόσμο αεροσκάφος. Η πολιτεία Ταμίλ Ναντού από όπου το αεροσκάφος φημολογείται ότι απογειώθηκε επέβαλε πρόσφατα αυστηρότερους κανονισμούς και περιορίζει σε πενήντα τους καλεσμένους στους γάμους.

  Εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτική Αεροπορίας δήλωσε στους Times of India πως το προσωπικό της πτήσης της SpiceJet απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του. Εκπρόσωπος της SpiceJet δήλωσε στην Indian Express πως η πτήση του Boeing 737, από το Μαντουράι στην Μπανγκαλόρ, κλείστηκε από έναν ταξιδιωτικό πράκτορα για ένα ταξίδι μετά από γάμο.

  Σύμφωνα με τον ίδιο ο πελάτης «ενημερώθηκε ξεκάθαρα για τις κατευθυντήριες γραμμές για τον κορωνοϊό που ακολουθούνται και του απαγορεύτηκε η άδεια για τη διεξαγωγή οποιασδήποτε δραστηριότητας στο αεροσκάφος».

  Πάνω από 300.000 θάνατοι λόγω COVID-19

  Η Ινδία έγινε σήμερα η τρίτη χώρα του κόσμου, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, όπου ξεπεράστηκε το όριο των 300.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19. Σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 4.454 ασθενείς, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει ως εδώ τους 303.720 νεκρούς στο γιγαντιαίο κράτος των 1,3 δισεκ. κατοίκων όπου το δεύτερο κύμα της πανδημίας συνεχίζει να μαίνεται.

  Πέρασαν εννέα μήνες προτού η Ινδία θρηνήσει τους πρώτους 100.000 νεκρούς και άλλοι επτά προτού ο απολογισμός των θυμάτων φθάσει τους 200.000 νεκρούς.

  Αλλά οι τελευταίοι 100.000 θάνατοι καταγράφηκαν μέσα σε μόλις 26 ημέρες, με 50.000 μέσα σε δύο εβδομάδες, καθώς το κύμα ασθενών προκάλεσε κορεσμό στα νοσοκομεία, που δεν ήταν σε θέση να αντεπεξέλθουν.

  Το τελευταίο διάστημα, η χώρα που χαρακτηρίζεται πλέον η χειρότερη εστία της πανδημίας σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, τόσο σε αριθμούς θανάτων που καταγράφονται ημερησίως – πολύ συχνά ξεπερνούν κατά πολύ τους 4.000 –, όσο και ως προς τον αριθμό των μολύνσεων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ