Παρασκευή 12.07.2024
More

  Ινδονησία: Πύθωνας κατάπιε μια γυναίκα ολόκληρη

  Πώς δρουν τα επικίνδυνα φίδια

  Μία γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στην κοιλιά ενός πύθωνα στο Νότιο Σουλαουέζι, στην Ινδονησία.

  Όπως ανακοίνωσε η τοπική Αστυνομία την Τετάρτη (3/7), ο πύθωνας κατάπιε ολόκληρη την 36χρονη γυναίκα, η οποία έφυγε από το σπίτι της την Τρίτη (2/7) για να αγοράσει φάρμακα για το άρρωστο παιδί της.

  Ωστόσο, καθώς καθυστερούσε να επιστρέψει, ο σύζυγός της βγήκε από το σπίτι και άρχισε να την αναζητά. Τότε ήρθε αντιμέτωπος με ένα μακάβριο εύρημα, καθώς περίπου 500 μέτρα από το σπίτι τους στο χωριό Siteba, βρήκε τις παντόφλες και το παντελόνι της γυναίκας του στο έδαφος.

  “Λίγο αργότερα εντόπισε ένα φίδι, περίπου στα δέκα μέτρα από το μονοπάτι. Το φίδι ήταν ακόμα ζωντανό” δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Adj. Comr. Idul στο AFP.

  Ο γραμματέας του χωριού δήλωσε στο AFP ότι ο σύζυγός της άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι συμβαίνει, αφού παρατήρησε την “πολύ μεγάλη” κοιλιά του.

  Στη συνέχεια, κάλεσε τους χωρικούς να τον βοηθήσουν να ανοίξουν το στομάχι του και εντόπισαν το πτώμα της.

  Σημειώνεται πως τέτοιου είδους περιστατικά είναι μεν σπάνια αλλά κατά καιρούς σημειώνονται ιδίως σε περιοχές, όπου οι άνθρωποι ζουν κοντά στους φυσικούς βιότοπους των μεγάλων πυθώνων, όπως στην Ινδονησία και την Αφρική.

  Μόλις τον περασμένο μήνα πύθωνας καταβρόχθισε επίσης μία γυναίκα, μητέρα τεσσάρων παιδιών στην Ινδονησία, προκαλώντας τον ακαριαίο θάνατό της ενώ αντίστοιχο περιστατικό καταγράφηκε και το 2018, πάλι στην Ινδονησία.

  Ο τρόπος που οι πύθωνες καταβροχθίζουν τα θηράματά τους

  1. Πρώτα εντοπίζουν τα θύματά τους
  Οι πύθωνες συνήθως εντοπίζουν τα θηράματα τους μέσω της θερμοανίχνευσης – της ικανότητάς τους, δηλαδή, να εντοπίζουν τα θηράματά τους με βάση τη θερμότητα που εκπέμπουν- και της όσφρησής τους.

  Όταν πλησιάζουν αρκετά κοντά, χτυπούν γρήγορα, αρπάζοντας το θήραμα με τα ισχυρά σαγόνια τους.

  2. Τα σφίγγουν μέχρι θανάτου
  Μετά την σύλληψη του θηράματος, ο πύθωνας τυλίγει το σώμα του γύρω από αυτό και το σφίγγει δυνατά.

  Κάθε φορά που το θήραμα εκπνέει, ο πύθωνας σφίγγει περισσότερο, εμποδίζοντας την εισπνοή και τελικά προκαλώντας ασφυξία.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ