ΗΠΑ: 27χρονος πήδηξε σε λεωφορείο εν κινήσει και έσωσε σχεδόν 20 παιδιά (βίντεο)

Ο οδηγός αντιμετώπισε ξαφνικό πρόβλημα υγείας και ο νεαρός πήδηξε και κατάφερε να ακινητοποιήσει το όχημα 

Ένας 27χρονος στη Μινεσότα των ΗΠΑ έσωσε σχεδόν 20 παιδιά όταν κατάφερε να ακινητοποιήσει το σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν, ενώ ο οδηγός του αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο νεαρός έτρεξε προς το όχημα, μπήκε από την ανοιχτή πόρτα και ενεργοποίησε το φρένο έκτακτης ανάγκης, αποτρέποντας ένα πιθανό δυστύχημα.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα (19/10) στο Σεντ Πολ. Ο Έμπρο Άχμεντ βρισκόταν έξω από ένα κατάστημα όταν παρατήρησε ένα σχολικό λεωφορείο να περνά με την πόρτα του ορθάνοιχτη.

Κοιτάζοντας στο εσωτερικό του, είδε τον οδηγό να παρουσιάζει συμπτώματα που, όπως εκτίμησε ο ίδιος, έμοιαζαν με επιληπτική κρίση. Χωρίς να χάσει χρόνο, άρχισε να τρέχει προς το λεωφορείο, ανέβηκε και κατάφερε να το σταματήσει.

Η επέμβασή του καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας του καταστήματος Ya Bricks Snacks and Tobacco, το οποίο δημοσιοποίησε το βίντεο.

«Ένιωσα πραγματικά ότι ήταν καθήκον μου», δήλωσε ο 27χρονος στο ABC News. «Μιλάμε για παιδιά. Ακόμη κι αν έχανα τη ζωή μου, πάλι θα άξιζε».

Ο Άχμεντ περιέγραψε και τις στιγμές αγωνίας μέσα στο λεωφορείο, όπου ορισμένα παιδιά είχαν αρχίσει να ουρλιάζουν, ενώ άλλα παρέμεναν ψύχραιμα.

«Δύο κορίτσια που κάθονταν μπροστά με βοήθησαν πολύ. Έδωσα σε ένα από αυτά το κινητό και τα γυαλιά μου και της είπα να τα κρατήσει», θυμήθηκε.

Ο ίδιος αποκάλυψε μάλιστα ότι η τηλεοπτική σειρά τον είχε βοηθήσει να διατηρήσει την ψυχραιμία του σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή: το ιατρικό δράμα «Grey’s Anatomy».

Όπως εξήγησε, παρακολουθώντας τη σειρά είχε αποκτήσει μια εξοικείωση με την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, έστω και μέσα από τη μυθοπλασία.

«Σου μαθαίνει τι να κάνεις σε καταστάσεις στις οποίες ποτέ δεν φανταζόσουν ότι θα βρεθείς. Είναι κάποιες μικρές συμβουλές που μπορεί να σου φανούν χρήσιμες στην υπόλοιπη ζωή σου», είπε.

Η σχολική περιφέρεια του Σεντ Πολ επιβεβαίωσε ότι ο οδηγός αντιμετώπισε επείγον πρόβλημα υγείας και ότι στο σημείο έσπευσαν διασώστες. Κανένα από τα παιδιά δεν τραυματίστηκε.

Οι μαθητές μεταφέρθηκαν στα σπίτια τους με άλλο σχολικό λεωφορείο, ενώ την επόμενη ημέρα ειδικοί του σχολείου επικοινώνησαν μαζί τους για να διαπιστώσουν πώς είχαν επηρεαστεί από το περιστατικό.

Όσο για τον οδηγό, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και αναρρώνει στο σπίτι του.

Με πληροφορίες από ABC News

Banner ΔΕΗ Banner

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ