Κυριακή 26.05.2024
More

  ΗΠΑ: Δύο νεκροί από το πέρασμα ανεμοστρόβιλων στην Αλαμπάμα

  Μια μητέρα και το παιδί της έχασαν τη ζωή τους, ενώ προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές και διακοπές ηλεκτροδότησης.

  Τραγικά ήταν τα αποτελέσματα από το πέρασμα ανεμοστρόβιλων στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, καθώς μια μητέρα και το παιδί της έχασαν τη ζωή τους, ενώ προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές και διακοπές ηλεκτροδότησης.

  Η 39χρονη μητέρα και ο 8χρονος γιος της βρήκαν τον θάνατο όταν ένα τεράστιο δέντρο έπεσε πάνω στο σπίτι της οικογένειας στην κοινότητα Φλάτγουντ, που βρίσκεται βόρεια του Μοντγκόμερι – της πρωτεύουσας της πολιτείας Αλαμπάμα.

  Ήταν γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) και κάτοικοι ανέφεραν ότι άκουσαν τις σειρήνες περίπου δύο λεπτά προτού χτυπήσει ο ανεμοστρόβιλος. Τα θύματα «δεν είχαν καμιά τύχη», ανέφερε τοπικός αξιωματούχος.

  Ο ανεμοστρόβιλος ήταν ένας από τους περίπου 30 που αναφέρθηκαν σε Μισισίπι και Αλαμπάμα, όπου 20.000 σπίτια και επιχειρήσεις έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

  Η κομητεία Μοντγκόμερι είναι μια από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο. «Πηγαίνουμε πόρτα-πόρτα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε έως ότου βεβαιωθούμε ότι όλοι οι κάτοικοι είναι καλά. Αυτή είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας», είπε ο σερίφης Ντέρικ Κάνινγκχαμ.

  Στις κεντρικές και νότιες αμερικανικές πολιτείες οι ανεμοστρόβιλοι αποτελούν συχνό φαινόμενο. Τον Δεκέμβριο του 2021, περίπου 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ανεμοστρόβιλοι ισοπέδωσαν περιοχές του Κεντάκι.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ