Παρασκευή 27.11.2020
More

  ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η ρεμδεσιβίρη για θεραπεία του κορωνοϊού

  Το πρώτο φάρμακο στο οποίο δίνει επίσημη έγκριση η FDA

  Η αμερικανική υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε επίσημα τη ρεμδεσιβίρη ως το πρώτο φάρμακο για τη θεραπεία του κορωνοϊού.

  Το φάρμακο εγκρίθηκε για ενήλικες και ασθενείς από 12 ετών και άνω με βάρος τουλάχιστον 40 κιλά, για τους οποίους απαιτείται νοσηλεία για την Covid-19 την ασθένεια που προκαλεί ο κορωνοϊός. Τον Μάιο η FDA είχε χορηγήσει επείγουσα άδεια χρήσης στη ρεμδεσιβίρη, όταν δοκιμή των εθνικών ινστιτούτων υγείας διαπίστωσε ότι το φάρμακο αυτό προκαλεί μέτρια μείωση του χρόνου ανάρρωσης των νοσηλευομένων ασθενών.

  Η επίσημη έγκριση δείχνει ότι το φάρμακο ξεπέρασε τα πιο αυστηρά «εμπόδια» που περιλαμβάνουν πιο λεπτομερή αξιολόγηση των κλινικών δεδομένων και της ποιότητας παραγωγής από τη στιγμή που χορηγήθηκε η επείγουσα άδεια χρήσης.

  «Η FDA είναι αφοσιωμένη στην επίσπευση της ανάπτυξης και διαθεσιμότητας θεραπειών για την Covid-19 κατά τη διάρκεια αυτής της άνευ προηγουμένου κρίσης δημόσιας υγείας», δήλωσε ο δρ. Στίβεν Χαν, διοικητής της FDA.

  «Η σημερινή έγκριση υποστηρίζεται από δεδομένα πολλαπλών κλινικών δοκιμών, τα οποία η υπηρεσία αξιολόγησε λεπτομερώς και αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό επιστημονικό ορόσημο στην πανδημία του κορωνοϊού», συμπλήρωσε.

  Η ρεμδεσιβίρη είναι φάρμακο που αναπτύχθηκε αρχικά για τη θεραπεία του ιού Έμπολα και ηπατίτιδας C. Μελέτη σε πάνω από 11.000 ανθρώπους σε 30 χώρες, την οποία χρηματοδότησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, έδειξε ότι το φάρμακο αυτό απέτυχε να αποτρέψει θανάτους ασθενών με κορωνοϊό.

  Η επείγουσα έγκριση του Μαΐου επέτρεπε στους γιατρούς να χρησιμοποιούν τη ρεμδεσιβίρη και σε ασθενείς της παιδιατρικής που ζυγίζουν από 3,5 έως 40 κιλά, ή σε νοσηλευόμενους κάτω των 12 ετών, που ζυγίζουν τουλάχιστον 3,5 κιλά. Κάτι που όμως δεν προβλέπεται στην επίσημη έγκριση του φαρμάκου. Οι κλινικές δοκιμές που αξιολογούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου σε αυτούς τους ασθενείς συνεχίζονται, εξήγησε η FDA.

   

  Με πληροφορίες από ΝΥΤ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ραντεβού στις 11 Δεκεμβρίου για τους Ηπειρώτες

  Σε ΦΕΚ το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ»

  Αγώνας δρόμου για την πρόσβαση όλων των μαθητών

  Αναζητούνται λύσεις για συνδέσεις και συσκευές

  Πιο κοντά στην αποχέτευση Σταυράκι και Νεοχωρόπουλο

  Ξεκίνησε η διαδικασία δημοπράτησης του έργου αποχέτευσης Σταυρακίου και Νεοχωρόπουλου

  Όταν η απεργία συνάντησε τους… αστυνομικούς ελέγχους

  Με μέτρα πρόληψης και χωρίς συγκεντρώσεις οι αντιπροσωπείες των σωματείων

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.