Τρίτη 28.09.2021
More

  ΗΠΑ: Κάτω από 300 οι ημερήσιοι θάνατοι για πρώτη φορά εδώ και έναν χρόνο

  Οι θάνατοι από κορωνοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν σε κάτω από 300 την ημέρα

  Οι θάνατοι από κορωνοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν σε κάτω από 300 την ημέρα για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του περασμένου έτους κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας.

  Στοιχεία από τις ομοσπονδιακές αρχές έδειξαν επίσης την πρόθεση των Αμερικανών να σταματήσουν τη διαμάχη για τα εμβόλια: 150 εκατομμύρια πολίτες εμβολιάστηκαν πλήρως.

  Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται ωστόσο να μην ανταποκριθεί στη δέσμευσή του για αποστολή 80 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου Covid-19 στο εξωτερικό μέχρι τα τέλη Ιουνίου, λόγω κανονιστικών και άλλων εμποδίων.

  Η Τζεν Ψάκη, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, είπε στους δημοσιογράφους ότι η λήψη των βολών αποδείχθηκε ότι ήταν «μια Ηρακλειά εφοδιαστική πρόκληση» – την οποία η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει.

  Ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ από το Covid-19 ανέρχεται σε πάνω από 601.000. Η παγκόσμια καταμέτρηση θυμάτων κορωνοϊού ανέρχεται κοντά στα 3,9 εκατομμύρια. Τα πραγματικά στοιχεία πάντως και στις δύο περιπτώσεις πιστεύεται ότι είναι πολύ υψηλότερα.

   

  Πηγή: Guardian

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ