Σάββατο 20.04.2024
More

  ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης στη μητέρα 6χρονου μαθητή που πυροβόλησε τη δασκάλα του

  Το περιστατικό είχε γίνει στις 6 Ιανουαρίου, στη Βιρτζίνια

  Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 21 μηνών η μητέρα του 6χρονου μαθητή που είχε πυροβολήσει και τραυματίσει σοβαρά τη δασκάλα του σε σχολείο.

  Το περιστατικό είχε γίνει στις 6 Ιανουαρίου, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, όταν ο γιος της είχε φέρει όπλο στο σχολείο του και είχε πυροβολήσει τη δασκάλα του. Αυτή τραυματίστηκε στο χέρι και στο στήθος, ενώ νοσηλεύτηκε για δύο εβδομάδες.

  Η 26χρονη μητέρα του μαθητή, η Ντέιζα Τέιλορ, στην οποία ανήκε το όπλο, κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και εννέα μηνών από δικαστήριο της περιφέρειας του Νιούπορτ Νιουζ, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η ίδια τον Ιούνιο είχε ομολογήσει την ενοχή της για την παράνομη απόκτηση πυροβόλου όπλου και για ψευδή δήλωση στο κυβερνητικό έντυπο που ήταν υποχρεωμένη να συμπληρώσει για να αγοράσει το όπλο.

  Πρόκειται για έντυπο της ομοσπονδιακής υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο των όπλων, του καπνού και των εκρηκτικών (ATF). Η Ντέιζα Τέιλορ δήλωνε στο εν λόγω έντυπο ότι δεν καταναλώνει παράνομες ναρκωτικές ουσίες, κάτι το οποίο ήταν ψευδές.

  Οι εισαγγελείς την κατηγορούν επίσης, σε διαδικασία που διεξάγεται σε πολιτειακό επίπεδο στην Βιρτζίνια, για σοβαρή αμέλεια απέναντι σε ανήλικο.

  Σειρά θανάσιμων περιστατικών με πυροβολισμούς

  Στις ΗΠΑ αυξάνονται οι πιέσεις για την τιμωρία των γονιών που επιτρέπουν, συχνά από αμέλεια, την πρόσβαση των παιδιών στα όπλα. Να σημειωθεί πως ήδη έχουν καταγράφει πολλά περιστατικά, και μάλιστα θανάσιμα, με πυροβόλα όπλα, στα στα οποία εμπλέκονται παιδιά.

  Την περασμένη εβδομάδα, ο πατέρας νεαρού από το Ιλινόι, στις ανατολικές ΗΠΑ, που κατηγορείται ότι σκότωσε 7 ανθρώπους το 2022 σε παρέλαση για την εθνική εορτή, παραδέχθηκε την ενοχή του για «απερίσκεπτη συμπεριφορά» επειδή βοήθησε τον γιο του, όταν αυτός ήταν 19 ετών, να αποκτήσει το όπλο που χρησιμοποίησε στο φονικό.

  Οι γονείς ενός 15χρονου που κατηγορείται ότι σκότωσε 4 ανθρώπους σε λύκειο της κομητείας Όκλαντ, στο Μίσιγκαν, τον Νοέμβριο 2021 κατηγορήθηκαν ότι αγόρασαν όπλο στον γιο τους μολονότι γνώριζαν στοιχεία που επέτρεπαν να φανεί ότι αποτελούσε απειλή.

  Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ