Σάββατο 24.07.2021
More

  Iράκ: Η Βαγδάτη παρέλαβε την πρώτη παρτίδα εμβολίων από την Κίνα

  Το Ιράκ παρέλαβε τις πρώτες 50.000 δόσεις του εμβολίου της Sinopharm κατά της νόσου COVID-19 που δώρισε η Κίνα

  Το Ιράκ παρέλαβε τις πρώτες 50.000 δόσεις του εμβολίου της Sinopharm κατά της νόσου COVID-19 που δώρισε η Κίνα, καθώς η χώρα αγωνίζεται να αντιμετωπίσει μια νέα έξαρση της ασθένειας.

  Ιρακινό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος που μετέφερε την πρώτη παρτίδα εμβολίων από την Κίνα προσγειώθηκε αργά χθες, Δευτέρα, στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

  «Ζητήσαμε επειγόντως αυτό το φορτίο σε συντονισμό με την κινεζική πρεσβεία. Ευχαριστούμε και είμαστε ευγνώμονες στην Κίνα για την υποστήριξη στον ιρακινό λαό», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Χάσαν αλ-Ταμίμι στη διάρκεια τελετής παραλαβής του φορτίου.

  Σε επαγγελματίες υγείας και ηλικιωμένους οι πρώτες δόσεις

  Οι δόσεις θα προσφερθούν σε εργαζομένους στον τομέα της υγείας, ηλικιωμένους και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας πρώτα, ανέφερε σε ανακοίνωση το ιρακινό υπουργείο Υγείας. Η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε πως οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν σήμερα.

  Ο Χάσαν είπε πως το Ιράκ έχει συμφωνήσει με τον όμιλο Sinopharm για την προμήθεια περίπου δύο εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου, που θα σταλούν σταδιακά. Το Ιράκ έχει συμφωνήσει επίσης να λάβει εμβόλια από τις AstraZeneca και Pfizer, είπε ο Χάσαν.

  Απότομη αύξηση κρουσμάτων στο Ιράκ

  Το Ιράκ κατέγραψε τον περασμένο μήνα απότομη αύξηση των μολύνσεων COVID-19, περιλαμβανομένων επιβεβαιωμένων μολύνσεων από ένα από τα νεότερα στελέχη του νέου κορωνοϊού.

  Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων COVID-19 στο Ιράκ είναι περίπου 700.000, περιλαμβανομένων 13.428 θανάτων έως την 1η Μαρτίου.

  Ο αυξανόμενος αριθμός των μολύνσεων, που πλησιάζει τα επίπεδα μολύνσεων που είχαν καταγραφεί το καλοκαίρι, έπειτα από μία μείωση στη διάρκεια του χειμώνα, οδήγησε τις Αρχές να ανακοινώσουν νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στην προσπάθεια να ελέγξουν την εξάπλωση της ασθένειας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ