Τρίτη 27.02.2024
More

  Ισόβια στη «διαβολική» νοσοκόμα της Βρετανίας που σκότωσε επτά νεογνά

  Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε σήμερα το δικαστήριο της Αγγλίας στην 33χρονη νοσοκόμα

  Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε σήμερα το δικαστήριο της Αγγλίας στην 33χρονη νοσοκόμα που σκότωσε 7 νεογνά και αποπειράθηκε να δολοφονήσει άλλα 6.

  Ο δικαστής Γκος καταδίκασε την 33χρονη Λούσι Λέτμπι σε ποινή ισόβιας κάθειρξης – την αυστηρότερη ποινή που μπορεί να επιβάλει δικαστήριο στη Βρετανία. Αυτό σημαίνει ότι η 33χρονη νοσηλεύτρια δεν θα αποφυλακιστεί ποτέ.

  «Σε διάστημα 13 μηνών σκότωσες επτά εύθραυστα μωρά και αποπειράθηκες να σκοτώσεις άλλα έξι», λέει πριν εκδώσει την ποινή. «Ορισμένα από τα θύματά σου ήταν μόλις μιας ημέρας ή λίγων ημερών. Όλα ήταν εξαιρετικά ευάλωτα. Δεν έδειξες ίχνος μεταμέλειας. Δεν υπάρχουν ελαφρυντικά. Στο σύνολό τους, τα αδικήματα της δολοφονίας και της απόπειρας δολοφονίας είναι εξαιρετικά υψηλής σοβαρότητας και η δίκαιη τιμωρία, σύμφωνα με τον νόμο, απαιτεί την επιβολή ποινής ισόβιας καταδίκης».

  Τα σκότωσε δηλητηριάζοντάς τα με ένεση ινσουλίνης ή αέρα

  Η 33χρονη Λούσι Λέτμπι καταδικάστηκε για τη δολοφονία πέντε νεογέννητων αγοριών και δύο νεογέννητων κοριτσιών στο νοσοκομείο Countess of Chester και για επίθεση σε άλλα έξι νεογέννητα, συχνά ενώ δούλευε νυχτερινές βάρδιες, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 2015 και 2016. Η νοσηλεύτρια δηλητηρίασε ορισμένα από τα βρέφη θύματά της, χορηγώντας με ένεση ινσουλίνη και σε άλλα ένεση με αέρα ή ταΐζοντας τα βρέφη εξαναγκαστικά με γάλα.

  Σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι της βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις, στις οποίες έγραφε ότι ήταν «διαβολική». «Τα σκότωσα επίτηδες, γιατί δεν είμαι αρκετά καλή για να τα φροντίζω» ανέφερε σε ένα από αυτά ενώ σε κάποιο άλλο είχε γράψει: «Είμαι διαβολική, εγώ το έκανα αυτό». Ωστόσο, στη δίκη δήλωσε αθώα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ