Πέμπτη 23.03.2023
More

  Ισπανία: 435 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο – Στα μέσα Μαΐου η χαλάρωση των μέτρων

  Οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν σιγά-σιγά και σταδιακά ώστε να διασφαλισθεί η ασφάλεια, δήλωσε ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

  Η κυβέρνηση της Ισπανίας σχεδιάζει να αρχίσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου να χαλαρώνει τα μέτρα του lockdown που έχουν επιβληθεί εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ.

  Οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν σιγά-σιγά και σταδιακά ώστε να διασφαλισθεί η ασφάλεια, δήλωσε ο Σάντσεθ στη διάρκεια συνεδρίασης του κοινοβουλίου, κατά την οποία πρόκειται να ζητήσει από τους βουλευτές να παρατείνουν μέχρι τις 9 Μαΐου την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ισχύει στην Ισπανία.

  Το lockdown επιβλήθηκε στην Ισπανία στις 14 Μαρτίου.

  «Αναμένω συναίνεση από το Συμβούλιο της ΕΕ»

  Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να καταλήξει σε μια αρχική συναίνεση για μια κοινή οικονομική απάντηση στην πανδημία του κορωνοϊού στην επόμενη σύνοδό του αύριο, Πέμπτη, πρόσθεσε ο Σάντσεθ.

  «Αναμένω ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αύριο θα καταλήξει σε μια πρώτη συναίνεση διότι είναι απαραίτητο», δήλωσε σήμερα στο Κοινοβούλιο. Η Ισπανία έχει προτείνει τη δημιουργία ενός ταμείου ύψους έως 1,5 τρισεκ. ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από την έκδοση ομολόγων εις το διηνεκές.

  Ο Σάντσεθ πρόσθεσε ότι επιθυμεί το βραχυπρόθεσμο οικονομικό πακέτο του Eurogroup για τον κορωνοϊό που συμφωνήθηκε στις 9 Απριλίου να εφαρμοστεί έως την 1η Ιουνίου.

  435 νέοι θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες

  Την ίδια ώρα σταθερός παραμένει ο ρυθμός αύξησης των νεκρών από κορωνοϊό στην Ισπανία, με 435 νέους θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, όπως δήλωσε το υπουργείο Υγείας την Τετάρτη.

  Πρόκειται για έναν αριθμό που έρχεται σε συμφωνία με τον ρυθμό αύξησης της τάξεως του 2% που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες.

  Το σύνολο των θανάτων στη χώρα ανέρχεται τώρα σε 21.717. Παράλληλα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 4.211 φτάνοντας τα 208.389, σύμφωνα με το υπουργείο.

   

   

  Με πληροφορίες του ΑΠΕ/Reuters/El Pais

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ