Τετάρτη 22.09.2021
More

  Ισπανία: Αίρονται στις 30 Μαρτίου οι περιορισμοί στις αφίξεις από τη Βρετανία

  Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί διατηρούνται με τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία  

  Η Ισπανία θα άρει στις 30 Μαρτίου τους περιορισμούς που ισχύουν από τον Δεκέμβριο για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος.

  «Η παράταση των περιορισμών διατηρείται με τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία» έως τις 13 Απριλίου, «αλλά όχι με το Ηνωμένο Βασίλειο», μια χώρα όπου το πρόγραμμα εμβολιασμών είναι πολύ προχωρημένο, δήλωσε η Μαρία Χεσούς Μοντέρο έπειτα από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

  Η Βρετανία, που έχει θρηνήσει τα περισσότερα θύματα από την πανδημία στην Ευρώπη, κατάφερε να χορηγήσει τουλάχιστον μία πρώτη δόση σε σχεδόν 28 εκατομμύρια ανθρώπους και σκοπεύει να επωφεληθεί από αυτό αίροντας σταδιακά έως τα τέλη Ιουνίου τους περιορισμούς που έχει θέσει κατά της COVID-19.

  Σε ισχύ οι περιορισμοί για Νότια Αφρική και Βραζιλία

  Αντίθετα, η εκπρόσωπος της αριστερής ισπανικής κυβέρνησης εξήγησε πως οι περιορισμοί που αφορούν τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία παραμένουν σε ισχύ, καθώς τα παραλλαγμένα στελέχη του ιού που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά σε αυτές τις δύο χώρες δεν έχουν μεγάλη παρουσία στην Ισπανία, αντίθετα με το παραλλαγμένο στέλεχος που εντοπίστηκε πρώτη φορά στη Βρετανία.

  Οι περιορισμοί αυτοί, που ισχύουν μέχρι τις 30 Μαρτίου, και που ελήφθησαν αρχικά στις 2 Φεβρουαρίου, θα παραταθούν έως τις 13 Απριλίου.

  Μόνο οι πολίτες της Ισπανίας και της Ανδόρας και οι ξένοι που κατοικούν στην Ισπανία και την Ανδόρα μπορούν να ταξιδεύουν με πτήσεις από τη Νότια Αφρική ή τη Βραζιλία.

  Εκτός από τους πολίτες και τους κατοίκους, εξαίρεση θα γίνει επίσης για τους επιβάτες τράνζιτ προς μια χώρα που δεν ανήκει στον χώρο Σένγκεν: σε αυτή την περίπτωση, δεν έχουν το δικαίωμα να βγουν από το αεροδρόμιο και δεν μπορούν να μείνουν περισσότερο από 24 ώρες.

  Η Ισπανία είναι από τις χώρες που έχουν πληγεί πιο πολύ από την πανδημία με τουλάχιστον 3,2 εκατ. επιβεβαιωμένες μολύνσεις και περισσότερους από 73.000 θανάτους.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ