Σάββατο 16.01.2021
More

  Ισπανία: Πανικός στο Μπιλμπάο από εστία κορωνοϊού σε νοσοκομείο

  Νοσοκομείο στο Μπιλμπάο, στη βόρεια Ισπανία, ανακοίνωσε ότι οι 4.500 εργαζόμενοί του θα υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό, μετά τον θάνατο μίας ασθενούς από τη νόσο Covid-19 και τον εντοπισμό 25 κρουσμάτων εκεί.

  Η εστία της μόλυνσης εντοπίστηκε σε αυτό το δημόσιο νοσοκομείο, την ώρα που η Χώρα των Βάσκων πέρασε τη Δευτέρα στη φάση 3 της άρσης των μέτρων καραντίνας, επιτρέποντας σχεδόν όλες τις δραστηριότητες. «Έχουμε προβλέψει να υποβάλουμε σε εξετάσεις το σύνολο του προσωπικού του νοσοκομείου, ήτοι 4.500 επαγγελματίες», ανακοίνωσε ο διευθυντής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Basurto de Bilbao Εδουάρδο Μάις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

  Περιορίστηκαν αρχικά τα επισκεπτήρια

  Το νοσοκομείο γνωστοποίησε χθες, με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, ότι περιορίζει το επισκεπτήριο για να «αποφύγει πιθανές μολύνσεις από την Covid-19». Έως σήμερα, 25 άνθρωποι (ασθενείς, προσωπικό, επισκέπτες) διαγνώστηκαν θετικοί, εκ των 400 και πλέον που εξετάστηκαν. Μία εξ αυτών, που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, απεβίωσε στο νοσοκομείο, διευκρίνισε ο διευθυντής.

  Η Χώρα των Βάσκων είναι η πέμπτη κατά σειρά αυτόνομη κοινότητα της Ισπανίας με τα περισσότερα θύματα του νέου κορωνοϊού: 1.424 νεκροί σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας και 1.580 σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που δημοσίευσε η περιφέρεια.

  242.280 κρούσματα κορωνοϊού στην Ισπανία

  Σε ολόκληρη την Ισπανία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού ανήλθε σήμερα σε 242.280. Ο απολογισμός των νεκρών ανερχόταν σε 27.136 έως την Κυριακή, εν αναμονή των επικαιροποιημένων στοιχείων από τις περιφέρειες.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ