Δευτέρα 20.09.2021
More

  Ιταλία: Ανοίγουν σε Σικελία, Σαρδηνία τα ραντεβού για τον εμβολιασμό πολιτών άνω των 16 ετών

  Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 2.897 κρούσματα κορωνοϊού και 62 θάνατοι

  Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, σε σχέση με χθες, βρίσκονται 56 λιγότεροι ασθενείς με Covid-19. Στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 334 λιγότεροι. Από την αρχή της πανδημίας στην Ιταλία μολύνθηκαν 4.223.200 άνθρωποι και 126.283 έχασαν την ζωή τους.

  Σε ό,τι αφορά τις περιφέρειες με τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λομβαρδία (519) και ακολουθούν η Καμπανία (388) με κύρια πόλη την Νάπολη και το Λάτιο (211) με πρωτεύουσα την Ρώμη.

  Στο μεταξύ, έως τώρα, στις διάφορες περιφέρειες της χώρας έχουν παραδοθεί 40 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Στην περιφέρεια της Ρώμης, χθες και σήμερα μπόρεσαν να εμβολιαστούν, χωρίς ραντεβού, οι νέοι άνω των δεκαοκτώ ετών. Και στην Μπολόνια υιοθετήθηκε η ίδια πρωτοβουλία, αλλά η ζήτηση ήταν σαφώς μεγαλύτερη από τα διαθέσιμα εμβόλια (3.000) και δεν έλειψαν στιγμές έντασης κατά την είσοδο στο εμβολιαστικό κέντρο.

  Στην δε Σικελία, από αύριο θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό και οι πολίτες ηλικίας 16 με 39 ετών. Στην Σαρδηνία, οι κάτοικοι που ανήκουν στην ίδια ηλικιακή κατηγορία μπορούν να κλείσουν ραντεβού από μεθαύριο, 4 Ιουνίου

  «Είμαστε σε θέση να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τον ρυθμό της εκστρατείας εμβολιασμού μας, για να ξεπεράσουμε την τόσο δύσκολη αυτή περίοδο», έγραψε στο Facebook o Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, τέλος, από τις 21 Ιουνίου όλη η Ιταλία (με μόνη εξαίρεση τη μικρή βορειοδυτική περιφέρεια Βάλε Ντ΄Αόστα) θα είναι «λευκή ζώνη». Αναμένεται να καταργηθούν, δηλαδή, όλες οι κύριες απαγορεύσεις και τα μέτρα πρόληψης, εκτός από την χρήση μάσκας, την απόσταση ασφαλείας και το συχνό πλύσιμο των χεριών

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ