Παρασκευή 20.05.2022
More

  Ιταλία: Υποχρεωτικό τεστ για τον κορωνοϊό για όλες τις αφίξεις από την ΕΕ

  Η Ιταλία θα ενισχύσει τους περιορισμούς για τις αφίξεις από την υπόλοιπη ΕΕ από την Πέμπτη, απαιτώντας υποχρεωτικό τεστ κορωνοϊού

  Η Ιταλία θα ενισχύσει τους περιορισμούς για τις αφίξεις από την υπόλοιπη ΕΕ από την Πέμπτη, απαιτώντας υποχρεωτικό τεστ κορωνοϊού από όλους και πενθήμερη καραντίνα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

  Προηγουμένως, οι αφίξεις από χώρες ΕΕ έπρεπε να επιδείξουν πισοποιητικό εμβολιασμού, πρόσφατης ανάρρωσης ή αρνητικό τεστ.

  Το διάταγμα που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο ​​Σπεράντσα, αργά την Τρίτη «προβλέπει την υποχρέωση αρνητικού τεστ κατά την αναχώρηση για όλες τις αφίξεις από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε εκπρόσωπος. «Για τους ανεμβολίαστους, εκτός από το αρνητικό τεστ, προβλέπεται και πενθήμερη καραντίνα».

  Τα μη εμβολιασμένα άτομα που φτάνουν εκτός του μπλοκ πρέπει ήδη να τεθούν σε καραντίνα και απαιτούνται εξετάσεις από όσους έχουν ήδη κάνει εμβόλιο.

  Τα νέα μέτρα, που ισχύουν από τις 16 Δεκεμβρίου έως τις 31 Ιανουαρίου, έρχονται καθώς η Ευρώπη μάχεται με ένα νέο κύμα λοιμώξεων από κορωνοϊό καθώς ο χειμώνας πλησιάζει και η παραλλαγή Όμικρον επικρατεί.

  Τα πρώτα δεδομένα υποδηλώνουν ότι δύο δόσεις εμβολίου μπορεί να μην προσφέρουν τόση προστασία έναντι της μετάλλαξης Όμικρον και είναι πιο μεταδοτική από την παραλλαγή Δέλτα, η οποία επί του παρόντος αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος των κρουσμάτων Covid στον κόσμο.

  Η Ιταλία ήταν η πρώτη χώρα της ΕΕ που γνώρισε μεγάλο πλήγμα από την πανδημία του Covid-19 στις αρχές του 2020. Τους τελευταίους μήνες, προσπάθησε να ελέγξει τις λοιμώξεις μέσω της χρήσης δελτίων υγείας που δείχνουν απόδειξη εμβολιασμού, πρόσφατη ανάρρωση από Covid ή αρνητικό τεστ για τα πάντα, από τη μετάβαση στην εργασία μέχρι το φαγητό σε εστιατόρια.

  Περισσότερα από 20.000 νέα κρούσματα ανακοινώθηαν στην Ιταλία την Τρίτη και άλλοι 120 θάνατοι.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ