Κυριακή 29.01.2023
More

  Johnson & Johnson: Αποτυχία στις κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο κατά του HIV

  Μια κλινική δοκιμή για εμβόλιο κατά του HIV από τη Johnson & Johnson σταμάτησε αφού οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι δεν ήταν ικανό τελικά να προστατεύσει από τον ιό.

  Συγκεκριμένα, οι ερευνητές της εταιρείας Janssen Pharmaceuticals, που ανήκει στη Johnson & Johnson, επιβεβαίωσαν ότι θα τερματίσουν τη δοκιμή φάσης τρία σε δελτίο Τύπου την Τετάρτη. Πρόκειται για το μόνο εμβόλιο που ανέπτυσσε η εταιρεία κατά του ιού.

  Αν και το Συμβούλιο Παρακολούθησης Δεδομένων και Ασφάλειας της δοκιμής επιβεβαίωσε ότι το ίδιο το εμβόλιο δεν εγκυμονούσε αξιοσημείωτους κινδύνους για την υγεία, ήταν τελικά αναποτελεσματικό στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος των ασθενών έναντι του HIV σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο.

  «Είμαστε απογοητευμένοι με αυτό το αποτέλεσμα και στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους ανθρώπους και τις κοινότητες που είναι ευάλωτοι στον HIV και πλήττονται από αυτόν», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. «Ελπίζουμε ότι τα δεδομένα [από τις δοκιμές] θα παράσχουν πληροφορίες για τις μελλοντικές προσπάθειες ανάπτυξης ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου».

  Οι κλινικές δοκιμές για το εν λόγω εμβόλιο ξεκίνησαν το 2019. Περίπου 3.900 cisgender άνδρες και transgender άτομα στις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη έλαβαν το πειραματικό εμβόλιο κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν το μοναδικό εμβόλιο κατά του HIV που δοκιμαζόταν επί του παρόντος σε κλινικές δοκιμές τόσο προχωρημένου σταδίου.

   

   

  Με πληροφορίες από Them

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ