Κυριακή 26.05.2024
More

  Κωνσταντινούπολη: Τουλάχιστον 90 συλλήψεις για την ένοπλη επίθεση στο δικαστικό Μέγαρο

  Πρόκειται για μέλη της ένοπλης οργάνωσης «Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο»

  Σε τουλάχιστον 90 συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι τουρκικές αρχές μετά την χθεσινή ένοπλη επίθεση στο Δικαστικό Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης.

  Την ίδια ώρα συνεχίζονται πυρετωδώς οι έρευνες της αστυνομίας υπό την επίβλεψη της Γενικής Εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης για την διαλεύκανση της υπόθεσης. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες, τόσο οι δράστες της επίθεσης όσο και οι συλληφθέντες φέρεται να συνδέονται με την ακροαριστερή ένοπλη οργάνωση «Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο».

  Υπενθυμίζεται ότι όλα συνέβησαν το πρωί της Τετάρτης, όταν δύο ένοπλοι επιχείρησαν να περάσουν από το σημείο ελέγχου της αστυνομίας, στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου της Κωνσταντινούπολης. Στην συμπλοκή που ακολούθησε και κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών σκοτώθηκε ένας πολίτης που βρισκόταν στο σημείο, καθώς και οι δράστες της επίθεσης, ένας άντρας και μία γυναίκα.

  Ο υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια δε, υποστήριξε πως πρόκειται για μέλη της ένοπλης οργάνωσης «Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο», μίας οργάνωσης με πλούσια ένοπλη δράση στο παρελθόν. Κατά τη συμπλοκή σημειώνεται πως τραυματίστηκαν άλλα πέντε άτομα, τρία εκ των οποίων αστυνομικοί.

  Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ