Κυριακή 26.06.2022
More

  Λονδίνο: Συνελήφθη 13χρονος ύποπτος για τρομοκρατία

  Κατηγορίες για τρομοκρατία αντιμετωπίζει ένα 13χρονο αγόρι στο Λονδίνο. Συνελήφθη έπειτα από μοίρασμα τρομοκρατικού υλικού.

  Στη σύλληψη ενός 13χρονου αγοριού που κατηγορείται για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία προχώρησαν οι αρχές.

  Το νεαρό αγόρι συνελήφθη στο δυτικό Λονδίνο την Τρίτη (17/05) ως ύποπτος για διάδοση τρομοκρατικού υλικού και τέθηκε υπό κράτηση, όπως ανακοίνωσε η Met Police.

  Η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, σχετίζεται με την κοινή χρήση ακραίου ισλαμιστικού υλικού στο Διαδίκτυο. Οι αστυνομικοί έπειτα από ένταλμα έψαξαν τη διεύθυνσή του.

  Το αγόρι είναι μεταξύ μερικών από τους νεότερους φερόμενους ως εξτρεμιστές που κατηγορούνται για τρομοκρατία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  Το 2021, ένας έφηβος με ακροδεξιές απόψεις που διέπραξε το πρώτο του τρομοκρατικό αδίκημα σε ηλικία 13 ετών καταδικάστηκε σε 24μηνη εντολή αποκατάστασης νέων.

  Ο διοικητής Ρίτσαρντ Σμιθ, επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής, δήλωσε: «Αν και είναι ακόμα πολύ σπάνιο να συλληφθεί ένας τόσο νέος για τρομοκρατικό αδίκημα, τον τελευταίο καιρό έχουμε δει μια ανησυχητική αύξηση στον αριθμό των εφήβων που οδηγούνται στην τρομοκρατία».

  «Η συγκεκριμένη έρευνα παραμένει σε εξέλιξη, αλλά γενικότερα, συνεργαζόμαστε στενά με μια ολόκληρη σειρά εταίρων για να προσπαθήσουμε να προστατέψουμε και να στρέψουμε τους νέους, ευάλωτους ανθρώπους μακριά από τον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία» συνέχισε.

  «Ο κόσμος έχει σημαντικό ρόλο να παίξει σε αυτό, και θα παροτρύνουμε όποιον πιστεύει ότι ένας φίλος ή συγγενής ριζοσπαστικοποιείται ή τραβάει μια πορεία προς την τρομοκρατία να δράσει εγκαίρως. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για να μπορέσουμε να αυτό το άτομο τη βοήθεια που χρειάζεται» είπε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ