Σάββατο 04.02.2023
More

  Mάχη για μια ανάσα

  Ένα γυμνασμένο και απόλυτα υγιές μοντέλο από την Αυστραλία, μιλά από το νοσοκομειακό κρεβάτι για την μάχη της με τον κορωνοϊό αφότου μολύνθηκε κατά την διάρκεια σκι στην Γαλλία.

  Η 30χρονη Ιντάν Κλεμέντ, παρατήρησε τα πρώτα συμπτώματα της πριν από περίπου δύο εβδομάδες όταν άρχισε να έχει έναν ξηρό βήχα και δύσπνοια, με τους γιατρούς να της λένε πως είχε απλά μία γρίπη. Η γαλλοαυστραλέζα υπήκοος είπε πως τα συμπτώματά της περιλαμβάνουν έναν τόσο άσχημο βήχα που δυσκολεύεται να αναπνεύσει, νιώθει ακραία κόπωση και ακούει έναν παράξενο ήχο στους πνεύμονές της όταν εισπνέει και εκπνέει.

  Πήγε για σκι και δεν ένιωθε διαρκώς κουρασμένη

  Στις 15 Μαρτίου, η Κλεμέντ και μια ομάδα φίλων της ταξίδεψαν από το Παρίσι στο χιονοδρομικό κέντρο Βαλορί – μια ημέρα προτού οι γαλλικές αρχές ανακοινώσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του κορωνοϊού. Όπως λέει, ο σύντροφός της ήταν άρρωστος ήδη με πυρετό και πονοκεφάλους.

  Το 30χρονο μοντέλο περιγράφει την δική της μάχη με τον κορωνοϊό

  «Νόμιζα ότι ήταν ένα απλό κρυολόγημα, από τότε δεν είχε άλλα συμπτώματα. Γίνομαι όλο και πιο άρρωστη» δήλωσε στο Yahoo News Australia. Το μοντέλο εξήγησε ότι ένιωθε κουρασμένη την ώρα που έκανε σκι, αλλά σκέφτηκε πως ήταν επειδή είχε χρόνια να γυμναστεί, ωστόσο, αποφάσισε να γυρίσει νωρίτερα στο σπίτι της. Όταν λοιπόν, επέστρεψε, λέει πως ο βήχας της χειροτέρεψε και στις 18 Μαρτίου, οι πνεύμονές της άρχισαν να κάνουν έναν περίεργο ήχο όταν ανέπνεε.

  Οι γιατροί της είπαν αρχικά, ότι ήταν κάποιο κρυολόγημα

  Κάλεσε τον γαλλικό αριθμό έκτακτης ανάγκης και οι γιατροί της είπαν να παραμείνει στο σπίτι και να κάνει μια τηλεδιάσκεψη με έναν γιατρό, που με την σειρά του της είπε ότι πιθανότατα είχε γρίπη και να πάρει παρακεταμόλη. Στις 20 Μαρτίου έκλεισε ένα ραντεβού για παθολόγο.

  «Δυσκολευόμουν ακόμη και να σταθώ όρθια»

  «Δεν είχα καθόλου ενέργεια και οποιαδήποτε κίνηση, όπως το να στέκομαι όρθια ή να πηγαίνω στο μπάνιο με εξαντλούσε και με έκανε να βήχω και ακολούθως δυσκολευόμουν να αναπνεύσω» όπως λέει. Στην αίθουσα αναμονής, η 30χρονη λέει ότι δεν μπορούσε να σταματήσει να ιδρώνει, οι κοιλιακοί της είχαν συρρικνωθεί και πονούσε πάρα πολύ. Οι γιατροί στα επείγοντα την εξέτασαν και έμειναν έκπληκτοι που δεν έλαβε πιο σοβαρή θεραπεία νωρίτερα.

  Μετά από μία ημέρα εξετάσεων, την έβαλαν σε κρεβάτι και σε αναπνευστική υποστήριξη οξυγόνου, ενδοφλέβια παρακεταμόλη και αντιβιοτικά. Την περασμένη εβδομάδα ήταν απομονωμένη στο νοσοκομειακό της δωμάτιο και δεν μπορούσε να την επισκεφθεί κανείς. «Όλοι έλεγαν πως δεν ήταν τίποτα, πως θα γίνω καλά, πως δεν μπορεί να έχω κορωνοϊό. Υποθέτω πως κανείς δεν ήθελε να το σκεφτεί και ήθελαν να με καθησυχάσουν λέγοντάς μου πως κανονικά νέοι άνθρωποι δεν πεθαίνουν από αυτό ή δεν μεταφέρονται στα νοσοκομεία».

  Κλείνοντας, λέει πως τώρα νιώθει λιγότερο φοβισμένη και πιστεύει πως θα μπορέσει να δεχτεί επισκέψεις από σήμερα. Θέλησε επίσης να προειδοποιήσει τους φίλους της και τους νέους ανθρώπους, λέγοντάς τους πως δεν παίρνουν αρκετά σοβαρά τον κορωνοϊό, βλέποντας αναρτήσεις που είχαν κάνει και τους έδειχναν σε παραλίες. Τονίζει επίσης ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν και να ακολουθούν τις κατευθυντήριες γραμμές, όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά για όλους.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ