Δευτέρα 03.10.2022
More

  Μακρόν: Συνεργαζόμαστε με Ελλάδα και Τουρκία για την απομάκρυνση αμάχων

  Δεν βλέπει να λήγουν οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες ο Γάλλος πρόεδρος

  Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε το πρωί της Παρασκευής ότι η χώρα του κάνει ό,τι μπορεί σε συνεργασία με την Ελλάδα και την Τουρκία για την ασφαλή απομάκρυνση αμάχων από την πολύπαθη Μαριούπολη. Τόνισε ακόμη ότι δεν βλέπει να τελειώνει η σύγκρουση στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες.

  Μιλώντας στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού RTL  ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την απαισιοδοξία του λέγοντας ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει τις επόμενες εβδομάδες και ζήτησε ανθρωπιστική βοήθεια για τον πληθυσμό.

  «Αυτή η σύγκρουση, δυστυχώς, δεν θα τελειώσει σύντομα», είπε, «νομίζω ότι θα δούμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση στο Ντονμπάς τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες».

  «Ως εκ τούτου, κάνουμε τα πάντα μαζί με την Τουρκία και την Ελλάδα και τον ΟΗΕ για να οργανώσουμε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στις πόλεις Μαριούπολη και Ντνίπρο», τόνισε ο κ. Μακρόν που θα είναι υποψήφιος για δεύτερη προεδρική θητεία στις εκλογές την Κυριακή στη Γαλλία.

  Κατά τη γνώμη του, «δεν πρέπει να περιμένουμε διπλωματικές παραχωρήσεις από τη Ρωσία τις επόμενες εβδομάδες». «Αυτό δεν θα συμβεί μέχρι τα μέσα Μαΐου», πρόσθεσε ο κ. Μακρόν.

  Ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχάιλο Ποντόλιακ ανέφερε την Παρασκευή ότι θα γίνει προσπάθεια απομάκρυνσης αμάχων από τη Μαριούπολη διά θαλάσσης. Το λιμάνι της πόλης ελέγχεται ακόμη από τους Ουκρανούς.

   

   

  Πηγή: TASS, Reuters

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ