Πέμπτη 23.03.2023
More

  Μείωση θανάτων για τέταρτη συνεχή ημέρα στην Ισπανία – 637 σε 24 ώρες

  Για τέταρτη συνεχή ημέρα εμφανίζει μείωση ο αριθμός νεκρών του κορωνοϊού στην Ισπανία, με 637 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο, απολογισμός που γεννά ελπίδες πως τα δύσκολα έχουν περάσει.   

  Πρόκειται για τον μικρότερο απολογισμό από τις 24 Μαρτίου. Ο αριθμός των θανάτων μειώνεται συνεχώς στην Ισπανία από την Πέμπτη, οπότε και καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός (950).

  Η χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου είναι μία από τις σοβαρότερα πληττόμενες του πλανήτη, με  13.055 νεκρούς λόγω της πανδημίας του Covid-19. Άλλοι 135,032 έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό, σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Υγείας.

  Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 4.273 νέα κρούσματα, επί συνολικού αριθμού 135.032 περιστατικών.

  Η πανδημία, που ευθύνεται για τον υψηλότερο αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού, έχει προκαλέσει κατάρρευση της δημόσιας υγείας κι έχει βυθίσει τη χώρα σε ένα σχεδόν ολικό lockdown που αναμένεται να διαρκέσει για τουλάχιστον έξι εβδομάδες.

  Η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μαζικών τεστ και καραντίνας των ασυμπτωματικών φορέων του ιού, σε μία προσπάθεια να καθυστερήσει την περαιτέρω διασπορά του ιού.

   

  Με πληροφορίες από Guardian

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ