Παρασκευή 30.09.2022
More

  Μετάλλαξη Όμικρον: Ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος στη Γερμανία

  Η κυβέρνηση της Γερμανίας ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο ασθενή από τη μετάλλαξη Όμικρον.

  Σκέψεις και για τέταρτη δόση του εμβολίου.

  Ραγδαία είναι η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον σε πολλές χώρες, μεταξύ αυτών και της Γερμανίας.

  Σήμερα, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο ασθενή από τη μετάλλαξη Όμικρον. Το Ινστιτούτο Robert Koch έκανε γνωστό ότι ο ασθενής ήταν ηλικίας μεταξύ 60 και 79 ετών.

  Τις τελευταίες 24 ώρες ανακοινώθηκαν 810 νέα κρούσματα της μετάλλαξης, με τον απολογισμό στη χώρα να φτάνουν τις 3.198 κρούσματα, από τους οποίους οι 40 να βρίσκονται στο νοσοκομείο.

  Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τέταρτη δόση

  Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί και τέταρτη δόση του εμβολίου, που θα είναι ειδικά για την Όμικρον. Ωστόσο, δεν έχει τεκμηριωθεί ακόμη επιστημονικά.

  Τα δεδομένα δείχνουν για την τρίτη δόση ότι προστατεύουν από βαριά νόσηση και από την Όμικρον.

  Η Γερμανία έχει παραγγείλει ήδη τουλάχιστον 80 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer που θα βγει ειδικά για τη νέα μετάλλαξη.

  Τον Μάρτιο το εμβόλιο για την Όμικρον

  Η Pfizer/BionTech ανακοίνωσε ότι τον ερχόμενο Μάρτιο θα είναι έτοιμο το εμβόλιο για την Όμικρον, ωστόσο παραμένει άγνωστο αν θα χρειαστεί, καθώς παραμένουν πολλά στοιχεία για τη νέα μετάλλαξη που δεν είναι γνωστά.

  Ιδιαίτερα ανήσυχη εμφανίζεται η κυβέρνηση της Γερμανίας για την Όμικρον και το αν θα μπορέσει το σύστημα υγείας να στηρίξει τις αυξημένες νοσηλείες.

  Ωστόσο, μια επιπλέον ανησυχία που προκύπτει είναι σχετικά με τις δομές της χώρας. Δηλαδή, αν νοσήσει μεγάλο ποσοστό προσωπικού, για παράδειγμα, στην πυροσβεστική, στην αστυνομία, στα αεροδρόμια και στις υπηρεσίες ηλεκτρικού, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα και θα είναι δύσκολο να κρατηθούν “όρθιες”.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ