Τετάρτη 03.03.2021
More

  Μια διαφορετική Πρωτομαγιά γιορτάστηκε φέτος σε όλο τον κόσμο

  Μια διαφορετική Πρωτομαγιά γιορτάστηκε σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.  

  Σε αρκετές χώρες η χαλάρωση των έκτακτων μέτρων έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους, με διαδηλώσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις συγκρούσεις με την αστυνομία.

  Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Τουρκίας όπου διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας.

  Διαδηλώσεις και στον Λίβανο.

  Οι Λιβανέζοι διαδηλωτές σηματοδότησαν την Ημέρα της Εργασίας με συγκεντρώσεις εν μέσω αυξανόμενης οικονομικής δυσκολίας και κατά των σχεδίων μεταρρύθμισης της κυβέρνησης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

  Στην Ελβετία οι διαδηλωτές έχουν ένα πανό που γράφει «Ζήτω η Πρώτη Μάη» κατά τη διάρκεια μιας πορείας της Πρωτομαγιάς στην πόλη της Βασιλείας.

  Χαρακτηριστική αυτής της φετινής διαφορετικής πρωτομαγιάς η εικόνα από την Ισπανία. Ένας κάτοικος σηκώνει τη γροθιά του σε ένδειξη χαιρετισμού μέσα από το παράθυρό του στο Βαγιαδολίδ.

  Δίπλα, μία αυτοσχέδια αφίσα που γράφει «Πρώτη Μαΐου. Θέσεις εργασίας και δημόσιες υπηρεσίες».

  Στο Βερολίνο, σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομία και διαδηλωτών, στην πλατεία Ρόζα-Λούξεμπουργκ-Πλατς στην περιοχή Mitte.

  Άδειοι οι δρόμοι στην Ιταλία. Η εικόνα της πλατείας Piazza San Giovanni στη Ρώμη δε θυμίζει σε τίποτα τους εορτασμούς άλλων χρόνων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

  Μοναδικές οι εικόνες από το Σύνταγμα φέτος για τους εορτασμούς της Εργατικής Πρωτομαγιάς με τους πειθαρχημένους διαδηλωτές να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ