Σάββατο 13.04.2024
More

  Μηδέν κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, ένας νεκρός

  Ακόμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό στην Κύπρο, ενώ για τρίτη μέρα ανακοινώθηκαν μηδενικά κρούσματα.

  Συγκεκριμένα, ένας θάνατος και μηδενικά κρούσματα σημειώθηκαν στην Κύπρο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο θάνατος αφορά άντρα, 65 ετών, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, με χρόνια υποκείμενα νοσήματα. Ο θάνατος αποδίδεται στη νόσο του κορωνοϊού. Συνεπώς, προστίθεται, ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε ασθενείς θετικούς στον ιό SARS-CoV-2 ανέρχεται σε 26, και οι θάνατοι με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχονται στους 19, 13 άντρες και 6 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 71 έτη.

  Από σύνολο 1.047 εργαστηριακών διαγνώσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, δεν εντοπίστηκε κρούσμα του ιού SARS-CoV-2.

  Στην ανακοίνωση παρατίθενται αναλυτικά οι διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος, αναφέροντας ότι από δείγματα επιβατών/επαναπατρισθέντων, ολοκληρώθηκαν 276 εργαστηριακές εξετάσεις, από δείγματα που λήφθηκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία, είχαμε αποτελέσματα για 261 εργαστηριακές εξετάσεις, από το πρόγραμμα ελέγχου 20.000 μαθητών και προσωπικού σχολικών μονάδων, είχαμε αποτελέσματα για 74 εργαστηριακές εξετάσεις,από το πρόγραμμα ελέγχου 10.000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, διεκπεραιώθηκαν 178 εργαστηριακές διαγνώσεις.

  Επίσης, από πρόγραμμα που διενεργεί το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, είχαμε αποτέλεσμα για 2 δείγματα, από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, διεκπεραιώθηκαν 31 διαγνώσεις, από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, ολοκληρώθηκαν 118 εργαστηριακές διαγνώσεις, και από το πρόγραμμα παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, διεκπεραιώθηκαν 107 εργαστηριακές εξετάσεις.

  Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων παραμένει 985. Αναφέρεται επίσης ότι μέχρι σήμερα το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύεται ένας ασθενής. Δόθηκε ένα εξιτήριο. Επίσης, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύεται ένας ασθενής εκτός αναπνευστήρα. Δόθηκε επίσης εξιτήριο στον ασθενή που νοσηλευόταν σε θάλαμο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ