Δευτέρα 03.10.2022
More

  Μιλούσε και με παιδιά από την Ελλάδα o μακελάρης του Τέξας

  Ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος μιλούσε συχνά με αγνώστους, κυρίως άλλους εφήβους, στα social media και τούς έδειχνε τα όπλα του

  Έφηβους από όλο τον κόσμο – ακόμα και από την Ελλάδα – προσέγγιζε μέσω των social media ο Σαλβαδόρ Ράμος, ο 18χρονος μακελάρης του Τέξας που σκότωσε 19 παιδιά και δύο δασκάλες σε δημοτικό σχολείο.

  Ο νεαρός χρησιμοποιούσε την εφαρμογή Yubo, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να μιλάνε με αγνώστους μέσω βιντεοκλήσης. Σύμφωνα με τους New York Times, ο Ράμος είχε μιλήσει με άλλους εφήβους από την Καλιφόρνια έως και την Ελλάδα, επιδεικνύοντας συνήθως τα όπλα του.

  Ανάμεσά τους ήταν και μια 15χρονη από τη Γερμανία, στην οποία είχε αποκαλύψει την αποτρόπαια πράξη του.

  Ο Ράμος γιόρτασε τα 18α γενέθλιά του πριν δέκα μόλις μέρες. Για να τα γιορτάσει, πήγε και αγόρασε ένα AR-15, ενώ κάλεσε και τη 15χρονη κοπέλα για να της δείξει το νέο του απόκτημα.

  To βράδυ πριν την επίθεση, της έστειλε μια φωτογραφία με ένα μεγάλο δέμα, το οποίο περιείχε τις σφαίρες για το όπλο. Της έδειξε, επίσης, σε βίντεο μια μεγάλη τσάντα η οποία περιείχε τουλάχιστον ένα όπλο και πολλούς γεμιστήρες.

  Το πρωί της Τρίτης, έκανε πάλι βιντεοκλήση στην έφηβη από τη Γερμανία και της είπε ότι «έχει ένα μυστικό» που δεν μπορεί να της πει, μέχρι να φύγει ο παππούς του από το σπίτι. Μετά, της έστειλε μήνυμα και της είπε ότι περίμενε τη γιαγιά του, την οποία έβρισε.

  Τελικά, ακολούθησαν δύο μηνύματα: «Μόλις πυροβόλησα τη γιαγιά μου στο κεφάλι» και «Θα πάω να πυροβολήσω ένα δημοτικό σχολείο τώρα». Η νεαρή διάβασε τα μηνύματα, αλλά δεν του απάντησε καθώς θεωρούσε ότι της έκανε πλάκα, ενώ είχε παραξενευτεί από την όλη συμπεριφορά του.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ