Τρίτη 17.05.2022
More

  Moderna: Ελπίζει να κυκλοφορήσει συνδυαστικό εμβόλιο για κορωνοϊό και γρίπη το 2023

  Για να μην χρειάζεται οι πολίτες να κάνουν διαφορετικά εμβόλια

  Η Moderna ελπίζει να κυκλοφορήσει στην αγορά εμβόλιο για την COVID-19, τη γρίπη και τον RSV μόλις το φθινόπωρο του 2023, δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος Στέφαν Μπανσέλ.

  Μιλώντας σε πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο Μπανσέλ είπε ότι το συνδυαστικό εμβόλιο θα επιτρέψει στους ανθρώπους να προστατευτούν από ασθένειες που προκαλούνται από ιούς του αναπνευστικού, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν πολλά εμβόλια.

  «Στόχος μας είναι να μπορούμε να έχουμε μια ενισχυτική δόση, ώστε να μην έχουμε προβλήματα συμμόρφωσης όπου οι άνθρωποι δεν θέλουν να κάνουν δύο έως τρία εμβόλια το χειμώνα», είπε ο Μπανσέλ. «Το καλύτερο σενάριο θα ήταν το φθινόπωρο του 2023», πρόσθεσε.

  Ο Μπανσέλ είπε στους επενδυτές τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι η Moderna εργαζόταν σε ένα ενισχυτικό εμβόλιο που θα συνδύαζε το εμβόλιο mRNA για την COVID-19, ένα εμβόλιο που αναπτύσσει κατά της γρίπης και πιθανώς μια δόση για τη θεραπεία του RSV.

  Η αναμνηστική δόση για την COVID βρίσκεται επί του παρόντος σε δοκιμές τρίτης φάσης, είπε στη συζήτηση στο πάνελ, ενώ το υπό ανάπτυξη βρίσκεται εμβόλιο γρίπης – το οποίο χρησιμοποιεί επίσης τεχνολογία mRNA . Αυτό θα πρέπει να προχωρήσει από τη φάση δύο στην τρία το δεύτερο τρίμηνο.
  Με πληροφορίες Politico

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ