Τρίτη 21.09.2021
More

  Moderna: Συμφωνία για νέα μονάδα παραγωγής εμβολίων εντός ΕΕ

  Νέα μονάδα παραγωγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποκλειστικά για την παρασκευή του εμβολίου της Moderna

  Νέα μονάδα παραγωγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποκλειστικά για την παρασκευή του εμβολίου της Moderna κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε ότι θα έχει έτοιμη για λειτουργία εντός του 2021 η ελβετική εταιρεία Lonza, μια από τις μεγαλύτερες προμηθεύτριες φαρμακευτικών εργαστηρίων.

  Η Lonza θα δημιουργήσει μια νέα γραμμή παραγωγής στην Ολλανδία και δεσμεύεται να παράγει έως και 300 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις ετησίως, όπως ανακοίνωσε η ελβετική εταιρία την Τετάρτη.

  Η γραμμή παραγωγής θα εγκατασταθεί στο εργοστάσιο της Lonza στο Χελέν, στη νότια Ολλανδία, και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στο τέλος του έτους, επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, η οποία ενισχύει τη συνεργασία της με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας.

  Τον Μάιο η Lonza είχε υπογράψει μια πρώτη συμφωνία με τη Moderna, η οποία προέβλεπε 10ετή συνεργασία για την παραγωγή του εμβολίου κατά της Covid-19, αλλά και άλλων προϊόντων της Moderna.

  Η Lonza, που παράγει βασικά συστατικά για την παρασκευή εμβολίων, έχει δημιουργήσει έκτοτε τρεις γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιό της στη Βιεζ της Ελβετίας και μία στο εργοστάσιό της στο Πόρτσμουθ του Νιού Χάμσαϊρ στις ΗΠΑ.

  Λόγω της έλλειψης εμβολίων κατά της Covid-19 η Lonza και η Moderna είχαν επεκτείνει τη συνεργασία τους τον Απρίλιο με την υπογραφή συμφωνίας για τη δημιουργία τριών επιπλέον γραμμών παραγωγής στο εργοστάσιό της Lonza στην Ελβετία. Αυτές αναμένεται να ξεκινήσουν την παραγωγή στις αρχές του 2022.

  Συνολικά οι τέσσερις υπάρχουσες γραμμές παραγωγής της Lonza μπορούν να παρασκευάσουν 400 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 ετησίως, ενώ περίπου 300 εκατομμύρια επιπλέον αναμένεται να παρασκευάζονται στο εργοστάσιό της στην Ελβετία ήδη από το 2022.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ