Πέμπτη 30.06.2022
More

  Μόλις το 2% του πληθυσμού έχουν εμβολιάσει οι μισές χώρες της Αφρικής

  Μόνο οι 15 από τις 54 χώρε της Αφρικής πέτυχαν το στόχο να εμβολιάσουν το 10% του πληθυσμού μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

  Την ώρα που η εμβολιαστική κάλυψη σε πολλές χώρες ξεπερνά το 70% και οι κυβερνήσεις συσσωρεύουν εμβόλια που δεν χρειάζονται, οι μισές χώρες της Αφρικής έχουν εμβολιάσει το πολύ το 2% του πληθυσμού τους.

  Σύμφωνα με το παράρτημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Αφρική, μόνο οι 15 από τις 54 χώρες της ηπείρου πέτυχαν το στόχο να εμβολιάσουν το 10% του πληθυσμού μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

  Παρόλο που η διάθεση εμβολίων στην Αφρική έχουν αυξηθεί κατά 10 φορές από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα, οι παραδόσεις θα έπρεπε να υπερδιπλασιαστούν για να επιτευχθεί ο στόχος του ΠΟΥ για πλήρη εμβολιασμό του 40% του πληθυσμού έως τα τέλη του έτους.

  Ο στόχος απαιτεί περίπου 900 εκατομμύρια δόσεις, δήλωσε σύμφωνα με το Associated Press ο αξιωματούχος του ΠΟΥ Αφρικής Ρίτσαρντ Μιχίγκο.

  Μέχρι σήμερα, είπε, οι αφρικανικές χώρες έχουν παραλάβει πάνω από 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων και έχουν χορηγήσει το 70%.

  Μόνο το 4% των 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν στην Αφρική έχει εμβολιαστεί πλήρως.

  Ώθηση στον εμβολιασμό των φτωχότερων χωρών θα μπορούσε να δώσει η πρόσφατη δέσμευση του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να διπλασιάσει τις δωρεές εμβολίων κατά της Covid-19.

  Στόχος είναι να εμβολιαστεί το επόμενο έτος το 70% του πληθυσμού κάθε χώρας στον κόσμο.

  Σύμφωνα με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, η Ουάσινγκτον θα αγοράσει και θα διανείμει στις αναπτυσσόμενες χώρες 500 εκατ. επιπλέον δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, ανεβάζοντας το σύνολο σε ένα δισεκατομμύριο δόσεις.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ