Δευτέρα 27.06.2022
More

  Μουσική, χοροί και μενού με άρωμα Ελλάδας στον Λευκό Οίκο (βίντεο)

  Ελλάδα σε όλα του… μύριζε χθες ο Λευκός Οίκος

  Μια δεξίωση που έγινε με αφορμή τα 201 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και στην οποία ήταν καλεσμένοι περίπου 200 εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας, επιχειρηματίες, γερουσιαστές και άνθρωποι που έχουν στενούς δεσμούς με την ελληνική κοινότητα.

  Πέρα από τις μεγάλης σημασίας συζητήσεις που είχαν Τζο Μπάιντεν και Κυριάκος Μητσοτάκης και τα μηνύματα που εστάλησαν από τον Αμερικανό πρόεδρο και τον Έλληνα πρωθυπουργό μέσα από τον Λευκό Οίκο, στήθηκε και μια μίνι γιορτή για την ελληνική ομογένεια.

  Με την Τζιλ Μπάιντεν να δίνει το έναυσμα για την έναρξη της δεξίωσης ακούστηκαν οι πρώτες… ελληνικές νότες, ενώ το μενού ήταν ελληνικότατο, με σπανακόπιτα, παντζάρια, ντολμαδάκια και μπακλαβά για γλυκό, ενώ ο χώρος ήταν στολισμένες με γαλάζιες ανθοσυνθέσεις.

  Το ελληνικό χρώμα ήταν διάχυτο στον Λευκό Οίκο παντού, ήδη από την είσοδο, στη δυτική πτέρυγα, όπου υποδεχόταν τους καλεσμένους στη δεξίωση μια μπάντα που έπαιζε ελληνικά τραγούδια. Ποια τραγούδια; Τουλάχιστον από stories που έχουν ανέβει στο Instagram έπαιζε το «Πέρα στους πέρα κάμπους» και το «νινανάι γιάβρουμ» (σ.σ.: «Σήκω χόρεψε κουκλί μου»). Μάλιστα με το δεύτερο κάποιοι από τους καλεσμένους… μεράκλωσαν! Πρώτη έσυρε τον χορό η Ελένη Κουναλάκη και ακολούθησε ο Μάικ Μανάτος, επιχειρηματίας, λομπίστας και ένας από τους ισχυρότερους εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, και η ομογενής Κέλι Βλαχάκις Χανκς.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ