Σάββατο 13.07.2024
More

  Μπάιντεν για χτύπημα στο νοσοκομείο: «Προκλήθηκε από την άλλη πλευρά»

  Στους 31 νεκρούς Αμερικανούς στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στάθηκε κατά τις δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έφτασε νωρίτερα στη χώρα, ενώ για το χτύπημα στο νοσοκομείο στη Γάζα ανέφερε πως «προκλήθηκε από την άλλη πλευρά».

  Ο πρόεδρος Μπάιντεν έφτασε στο ξενοδοχείο Κεμπίνσκι στο Τελ Αβίβ, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Τζο, θέλω να σε ευχαριστήσω που ήρθες εδώ σήμερα», του είπε ο Νετανιάχου ευχαριστώντας τον επίσης και για την ισχυρή υποστήριξη που δείχνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Ισραήλ.

  Ο Τζο Μπάιντεν για το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας

  Πάντως ο πρόεδρος Μπάιντεν φαίνεται να επικροτεί την εκδοχή του Ισραήλ για την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας. «Με βάση αυτά που είδα, φαίνεται ότι το έκανε η άλλη ομάδα, όχι εσείς», είπε. «Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που δεν είναι σίγουροι», πρόσθεσε. Το Ισραήλ κατηγόρησε Παλαιστίνιους μαχητές. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Ισραήλ ήταν υπεύθυνο. Κανένας από τους δύο ισχυρισμούς δεν έχει επαληθευτεί.

  Από την πλευρά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι «τα εγκλήματα της Χαμάς περιλαμβάνουν βιασμούς, εμπρησμούς, απαγωγές και στοχοποίηση μικρών παιδιών», καθώς και ότι ο αριθμός των Ισραηλινών νεκρών είναι 1.400 και ίσως υψηλότερος.

  «Η 7η Οκτωβρίου είναι άλλη μια μέρα που θα μείνει στην ιστορία της ατιμίας», είπε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου. «Ακριβώς όπως ο πολιτισμένος κόσμος ενώθηκε για να νικήσει τους Ναζί και ενώθηκε για να νικήσει το ISIS, ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να ενωθεί για να νικήσει τη Χαμάς», είπε ο Νετανιάχου, τονίζοντας ότι το Ισραήλ θα νικήσει τη Χαμάς για «την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή και στον κόσμο».

  Ο Νετανιάχου ανέφερε επίσης ότι ο Μπάιντεν είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται το Ισραήλ σε περίοδο πολέμου, χαρακτηρίζοντάς αυτήν την κίνηση «βαθιά, βαθιά συγκινητική». «Αυτή η κίνηση μιλάει για το βάθος της προσωπικής σας δέσμευσης για το Ισραήλ. Μιλάει για το βάθος της προσωπικής σας δέσμευσης για το μέλλον του εβραϊκού λαού και του ενός και μοναδικού εβραϊκού κράτους». Ο Νετανιάχου κατέληξε ευχαριστώντας τον Μπάιντεν που στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ «σήμερα, αύριο και πάντα».

  Είναι γνωστό πάντως πως ο Τζο Μπάιντεν κατά την παρουσία του στο Ισραήλ θα συναντηθεί με τις οικογένειες των ανθρώπων που σκότωσαν οι μαχητές της Χαμάς και με συγγενείς απαχθέντων από την οργάνωση.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ