Τρίτη 30.05.2023
More

  Μυστήριο με «μπάλα» που ξεβράστηκε σε παραλία της Ιαπωνίας

  Άφωνοι έχουν μείνει αστυνομικοί και κάτοικοι σε μια παραλιακή πόλη της Ιαπωνίας με την εμφάνιση μιας μεγάλης σιδερένιας μπάλας που ξεβράστηκε στην παραλία, με τις Αρχές να ομολογούν ότι δεν έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται, μόνον ότι δεν πρόκειται να εκραγεί.

  Διαμέτρου περίπου ενάμιση μέτρου η σφαίρα αυτή έχει πυροδοτήσει λογής εικασίες και θεωρίες αφότου ξεβράστηκε στην παραλία Ένσου της πόλης Χαμαμάτσου στην ακτή του Ειρηνικού, ανέφεραν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

  Οι φόβοι ότι θα μπορούσε να πρόκειται για νάρκη εκτονώθηκαν μετά την εξέταση της σφαίρας με τεχνολογία ακτίνων Χ από ειδικούς, που διαπίστωσαν ότι το εσωτερικό της ήταν κούφιο, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι εντάσσεται στο πλαίσιο κατασκοπευτικής δραστηριότητας από την Κίνα, όπως πιθανώς τα τρία αντικείμενα που εντοπίστηκαν στον εναέριο χώρο της Ιαπωνίας μεταξύ 2019 και 2021.

  Μια ντόπια κάτοικος, που είχε βγει για περίπατο προ ημερών, εντόπισε σύμφωνα με το ιαπωνικό δίκτυο Asahi TV την πορτοκαλί-καφέ σφαίρα με τα μπαλώματα σκουριάς στην άμμον, λίγα μέτρα από την ακτή και ειδοποίησε τις Αρχές.

  Αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή και κάλεσαν πυροτεχνουργούς για να εξετάσουν τη σφαίρα, αλλά οι Ιαπωνικές Αρχές ακόμη δεν γνωρίζουν τι είναι ή από που προήλθε.

  Πάντως εστάλησαν φωτογραφίες στις ιαπωνικές δυνάμεις αυτοάμυνας και στο λιμενικό για περαιτέρω διερεύνηση του μυστηρίου. Ένας ντόπιος, που κάνει τακτικά τζόκινγκ στην παραλία, είπε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί γίνεται τόσος ντόρος για τη μπάλα. «Βρίσκεται εκεί εδώ και έναν μήνα», είπε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK. «Προσπάθησα να το σπρώξω, αλλά δεν κουνήθηκε» πρόσθεσε.

  Κάποια στιγμή η αστυνομία απέκλεισε μια περιοχή διαμέτρου 200 μέτρων γύρω από τη σφαίρα όσο οι ειδικοί προσπαθούσαν, ανεπιτυχώς, να λύσουν το μυστήριο, λέει ο Guardian. Kάποιοι υπέθεσαν ότι πρόκειται για UFO που έπεσε από τον ουρανό, άλλοι επεσήμαναν ότι θύμιζε κάτι από τη δημοφιλή σειρά manga Dragon Ball.

  Τα τηλεοπτικά πλάνα του αντικειμένου πυροδότησαν εικασίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά μετά τον πρόσφατο ντόρο για τα κινεζικά κατασκοπευτικά μπαλόνια στη βόρεια Αμερική. Η παρουσία δύο ανυψωμένων λαβών στην επιφάνεια της σφαίρας, που υποδηλώνει ότι μπορεί το αντικείμενο να αγκιστρωθεί σε κάτι άλλο, οδήγησε σε μια απλούστερη εξήγηση, ότι πιθανώς πρόκειται για μια σημαδούρα πρόσδεσης, που αποκολλήθηκε και παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ