Σάββατο 06.03.2021
More

  Ν. Κορέα- 96χρονη ανάρρωσε από τον κορωνοϊό και επέστρεψε σπίτι της

  Μία 96χρονη γυναίκα έγινε η γηραιότερη ασθενής κορωνοϊού στη Νότια Κορέα που ανέρρωσε πλήρως από τον Covid-19 και επέστρεψε σπίτι της.

  Η γυναίκα που αναγνωρίστηκε από την επαρχία Cheongdo ως κα. Hwang, είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό στις 13 Μαρτίου και εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας δημόσιας κλινικής. Δεν έχουν γίνει γνωστά τα συμπμτώματα που εμφάνισε η γυναίκα.

  Μετά από δύο εβδομάδες νοσηλείας κατάφερε να βγει νικήτρια, παίρνοντας εξιτήριο και επιστρέφοντας σπίτι της. Πρόκειται για την γηραιότερη ασθενή της χώρας που κατάφερε να ξεπεράσει την ασθένεια.

  Τώρα βρίσκεται σε αυτοπερισμό στο σπίτι της όπου ζει με τον γιο της.

  Υπενθυμίζεται πως οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας κατέγραψαν 104 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, με το σύνολο των ανθρώπων που προσβλήθηκαν να φθάνει πλέον τους 9.241, ανακοίνωσαν τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

  Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας αυξήθηκε κατά 5, με τους ασθενείς που υπέκυψαν στη χώρα της Ασίας – που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα μετά την ηπειρωτική Κίνα – να ανέρχονται πλέον σε 131.

   

  Με πληροφορίες από CNN/Koreatimes/ΑΠΕ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ