Σάββατο 18.09.2021
More

  Νέα Υόρκη: Με λουκέτο κινδυνεύουν σχεδόν 2 στα 3 εστιατόρια

  Με λουκέτο κινδυνεύουν δύο στα τρία εστιατόρια της Νέας Υόρκης έως τον Ιανουάριο, αν δεν λάβουν επιπλέον κυβερνητική βοήθεια, σύμφωνα με νέα έρευνα.

  Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, η New York State Restaurant Association έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα από την τελευταία της έρευνα. Το δείγμα της αποτελούταν από πάνω από 1.000 εστιατόρια σε όλη την Πολιτεία. Σχεδόν το 64% των ιδιοκτητών των εστιατορίων δήλωσαν πως είναι «πιθανό», ή «σχετικά πιθανό», να βάλουν «λουκέτο» στις επιχειρήσεις τους πριν το τέλος του 2020 εκτός αν λάβουν οικονομική ενίσχυση.

  Παράλληλα, σχεδόν το 55% εκείνων που δήλωσαν ότι είναι «πιθανό» να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους αναμένεται να το κάνουν πριν από τον Νοέμβριο. Μόλις ένα ποσοστό της τάξης του 36% ανέφερε ότι αναμένεται να συνεχίσει να δραστηριοποιείται έως τον Ιανουάριο.  «Είναι επίπονα σαφές ότι χωρίς οικονομική βοήθεια, η βιομηχανία εστιατορίων στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης μπορεί να καταρρεύσει», υποστήριξε η Melissa Fleischut, πρόεδρος του New York State Restaurant Association. Σύμφωνα με την ίδια τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας δείχνουν σε πόσο δεινή οικονομική κατάσταση έχουν περιέλθει τα περισσότερα εστιατόρια στην Πολιτεία και αποκαλύπτει «πόσο κρίσιμο είναι οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι να κατανοήσουν τον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης».

  Σημειώνεται ότι στη Νέα Υόρκη, με εντολή του κυβερνήτη Άντριου Κουόμο, τα εστιατόρια απαγορεύεται να σερβίρουν σε εσωτερικούς χώρους για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού. Ωστόσο επιτρέπεται στα εστιατόρια πέρα από το Μπρονξ, το Μπρούκλιν, το Μανχάταν, το Κουίνς και το Στάτεν Άιλαντ να σερβίρουν σε περιορισμένο αριθμό πελατών.  Οι εστιάτορες της Νέας Υόρκης, όπως ο Jason Birchard, 53 ετών, συνιδιοκτήτης του «Veselka», ενός ουκρανικού εστιατορίου στο Μανχάταν, υποστηρίζουν πως οι περιορισμοί στους εσωτερικούς χώρους σκοτώνουν τις επιχειρήσεις τους. «Θα είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσουμε μετά τον Ιανουάριο», δήλωσε ο Birchard στο CNN Business. «Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ τώρα».»

  Εκτιμήσεις για πάνω από 410.000 νεκρούς έως το τέλος του 2020 Ειδικοί του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον προειδοποίησαν πριν λίγες ημέρες ότι ο απολογισμός της πανδημίας στις ΗΠΑ ενδέχεται να έχει φθάσει τους 410.000 νεκρούς την 1η Ιανουαρίου 2021, και ότι ο ημερήσιος αριθμός θανάτων στη χώρα, ενδέχεται να φθάσει ακόμη και τους 3.000 τον Δεκέμβριο, καθώς αναμένεται η περίοδος της εποχικής γρίπης και μείωση του επιπέδου επαγρύπνησης από τους πολίτες.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ