Παρασκευή 01.07.2022
More

  Νέες απειλές Ερντογάν: «Δεν ξέρω τι θα κάνει η Ελλάδα αν ανοίξουμε τα σύνορα»

  Άμεση η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

  Για αχαριστία κάνει λόγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την μεταναστευτική κρίση.

  «Το να λέμε ότι η μεταναστευτική κρίση έχει τις ρίζες της από την Τουρκία είναι αχαριστία», τόνισε ο Ερντογάν, σε κοινή συνέντευξη με τον Βίκτορ Όρμπαν, όπως μεταδίδει η Daily Sabah, ενώ υπενθύμισε ότι η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 5 εκατομμύρια μετανάστες, εκ των οποίων τα 4 εκατομμύρια είναι Σύροι.

  «Δεν ξέρω τι θα κάνει η Ελλάδα αν ανοίξουμε τα σύνορα», πρόσθεσε μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το TRT Haber, υποστηρίζοντας ότι η «Ελλάδα είναι η χώρα που τρυπά τις βάρκες των προσφύγων σε Αιγαίο και Μεσόγειο καταδικάζοντάς τους σε θάνατο. Έχουμε όλα τα στοιχεία».

  Οικονόμου: Όταν η Ελλάδα απειλείται, θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα

  Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος απάντησε στις δηλώσεις Ερντογάν.

  «Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς, θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα. Αυτό έκανε στον Έβρο το Μάρτιο του 2020, με τη συμπαράσταση της Ευρώπης», έγραψε ο κ. Οικονόμου.

  «Οι πρόσφατες εξελίξεις στα σύνορα Λευκορωσίας – Ε.Ε στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, υπογραμμίζουν γι’ άλλη μια φορά ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανεχθεί εργαλειοποίηση του Προσφυγικού. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει όλοι να λάβουν σοβαρά υπόψιν», πρόσθεσε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ