Κυριακή 20.06.2021
More

  Νέες απειλές της Χαμάς στο Ισραήλ: Θα ρίξουμε πυραύλους στο Τελ Αβίβ

  Καμία διάθεση αποκλιμάκωσης δεν δείχνουν οι αντιμαχόμενες πλευρές σε Ισραήλ και Λωρίδα της Γάζας

  Καμία διάθεση αποκλιμάκωσης δεν δείχνουν οι αντιμαχόμενες πλευρές σε Ισραήλ και Λωρίδα της Γάζας, καθώς οι ρίψεις ρουκετών εκατέρωθεν συνεχίζεται από χθες, χωρίς διακοπή.

  Το απόγευμα της Τρίτης και μετά από μια σειρά ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα, η Χαμάς απείλησε να «χτυπήσει» με ρουκέτες στο Τελ Αβίβ, την πολυπληθέστερη πόλη του Ισραήλ, εάν «το εβραϊκό κράτος συνεχίσει να στοχεύει κατοικημένες περιοχές».

  Το Ισραήλ πραγματοποίησε επιθέσεις εντός της πόλης της Γάζας σήμερα, μερικές από τις οποίες ήταν στοχευμένες εναντίον της Χαμάς και των διοικητών της Ισλαμικής Τζιχάντ. Το Ισραήλ λέει ότι πολλοί τρομοκρατικοί στόχοι «κρύβονται» σκόπιμα σε κατοικημένες περιοχές για να τους προστατεύονται από τις επιθέσεις.

  «Εάν ο εχθρός επιμείνει στον βομβαρδισμό κτιρίων με πολίτες, τότε το Τελ Αβίβ θα έρθει αντιμέτωπο με μια σκληρή πυραυλική επίθεση στους ουρανοξύστες του, η οποία θα υπερβεί αυτό που συνέβη στο Ασκελόν», δήλωσε εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς.

  Ισραήλ: Ξεκινήσαμε μεγάλη αεροπορική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας

  Νωρίτερα την Τρίτη, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν ότι ξεκίνησαν μια μεγάλη επίθεση ενάντια στις εγκαταστάσεις εκτόξευσης πυραύλων της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, αφού εκατοντάδες βλήματα εκτοξεύτηκαν από τη συγκεκριμένη περιοχή σε ισραηλινές πόλεις.

  Ο εκπρόσωπος των IDF, ανέφερε ότι περίπου 80 μαχητικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των F-35, συμμετέχουν στην επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα.

  Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο ισραηλινός στρατός στοχεύει να καταστρέψει δεκάδες συστήματα εκτόξευσης πυραύλων, που η τρομοκρατική ομάδα έχει εγκαταστήσει γύρω από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

  «Δεν πρόκειται για κάτι που θα τελειώσει σε 24 ώρες. Αυτό είναι κάτι που θα διαρκέσει», αναφέρει, από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκάντς.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ