Τρίτη 03.08.2021
More

  Νιγηρία: Τουλάχιστον 57 νεκροί από άγνωστη νόσο

  Άγνωστη νόσος έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 57 ανθρώπων στο νοτιοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας

  Τουλάχιστον 57 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην νοτιοανατολική Νιγηρία από το ξέσπασμα μιας αγνώστου προέλευσης νόσου, ανέφεραν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης.   Η νόσος ξέσπασε στην κοινότητα Έτε της πολιτείας Ενούγου στις αρχές Σεπτεμβρίου και εξαπλώθηκε στη γειτονική κοινότητα Ομουόπου, όπου 20 άνθρωποι πέθαναν, ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος στην τοπική εφημερίδα Vanguard.

  Ο Βίνσεντ Οσόμι, αξιωματούχος της τοπικής υπηρεσίας παρακολούθησης και ενημέρωσης ασθενειών, δήλωσε εκτός από αιμοπτύσεις, τα θύματα εμφάνισαν συμπτώματα διάρροιας και σπασμών, τονίζοντας ότι οι εικασίες στρέφονται μεταξύ άλλων στην πιθανότητα χολέρας ή του πυρετού Λάσσα.

  «Μεταξύ Σεπτεμβρίου και σήμερα, τουλάχιστον 37 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην κοινότητα Έτε», ενώ η γειτονική κοινότητα Ομουόπου, κατέγραψε επίσης 20 θανάτους, σημείωσε ο Οσμόμι.

  Όπως ανέφερε η αιτία των θανάτων δεν είναι ακόμη γνωστή, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Υγείας της πολιτείας αυτής έχει ειδοποιηθεί για την νόσο και δείγματα από τα θύματα έχουν συλλεχθεί για να σταλούν για διάγνωση.

  «Ενημέρωσα επίσημα το υπουργείο Υγείας και έρευνες αναμένεται να αποκαλύψουν το αίτιο των θανάτων. Συλλέξαμε δείγματα από τους ασθενείς και εξετάσουμε τα ενδεχόμενα πυρετού Λάσσα, χολέρας, κίτρινου πυρετού και μηνιγγίτιδας» ανέφερε προσθέτοντας πως στις κοινότητες που έχουν σημειωθεί κρούσματα θα πραγματοποιηθούν και τεστ για κορωνοϊό.

   

  Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Anadolu/Vanguard

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ