Πέμπτη 23.03.2023
More

  Νορβηγία: Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό δεν ευθύνεται για θανάτους ηλικιωμένων

  Η Νορβηγική Υπηρεσία Φαρμάκων ξεκαθαρίζει ότι και οι 33 ηλικιωμένοι άνω των 75 ετών που κατέληξαν μετά το εμβόλιο είχαν σοβαρές υποκείμενες ασθένειες

  Καθησυχαστικές εμφανίζονται οι αρχές της Νορβηγίας για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, εξηγώντας ότι δεν είναι η αιτία θανάτων μεταξύ ηλικιωμένων.

  Σύμφωνα με τη Νορβηγική Υπηρεσία Φαρμάκων, και οι 33 ηλικιωμένοι άνω των 75 ετών που πέθαναν μετά τον εμβολιασμό είχαν σοβαρές υποκείμενες παθήσεις, μετέδωσε το Bloomberg.

  «Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι άνθρωποι πέθαναν λόγω του εμβολίου» δήλωσε ο διευθυντής γιατρός Στέιναρ Μάντσεν στο δίκτυο, προσθέτοντας ότι μάλλον είναι συμπτωματικό. «Είναι δύσκολο να αποδείξεις ότι ήταν το εμβόλιο που αποτέλεσε την άμεση αιτία», πρόσθεσε.

  Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, οι θάνατοι συνέβησαν λίγες ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου της Pfizer, ενώ 13 από τους θανάτους -όλοι τους σε ασθενείς από γηροκομεία- είχε αναφερθεί ότι πιθανόν να σχετίζονται με τις παρενέργειες του εμβολίου.

  Μέχρι στιγμής, η Νορβηγία χρησιμοποιεί μόνον το εμβόλιο της Pfizer, ενώ την Παρασκευή θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο της Moderna. Πάνω από 42.000 άτομα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση, ενώ έχει δοθεί προτεραιότητα στις πιο ευπαθείς ομάδες.

  «Ο κορωνοϊός είναι πολύ πιο επικίνδυνος από τον εμβολιασμό για τους ασθενείς» τόνισε ο Μάντσεν, που είπε ότι δεν υπάρχει συναγερμός και καμία ανησυχία.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ