Σάββατο 23.01.2021
More

  Νοσοκομείο το γήπεδο στο Βελιγράδι όπου η Ελλάδα κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ

  Σε νοσοκομείο 500 κλινών κατά του κορωνοϊού μετατράπηκε από τον σερβικό στρατό το κλειστό γήπεδο μπάσκετ Stark Arena στο Βελιγράδι, καθώς η Σερβία αντιμετωπίζει νέα έξαρση του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες.

  Είναι το γήπεδο αρχικά γνωστό ως «Μπεογκράντσκα Αρίνα» (Belgrade Arena) όπου η Εθνική Ελλάδος είχε κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ του 2005.

  Τα επίπεδα μετάδοσης του κορωνοϊού στη Σερβία έχουν ανέλθει της τελευταίες ημέρες σε εκείνα που είχαν σημειωθεί τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, οδηγώντας τις ελληνικές αρχές στην απαγόρευση εισόδου Σέρβων πολιτών στην Ελλάδα από τη Δευτέρα το πρωί ως και τις 15 Ιουλίου.

  Το νοσοκομείο, που στήθηκε στη φιλοσοφία των νοσοκομείων σε πεδίο μάχης, αποτελεί «προληπτικό μέτρο» καθώς τα νοσοκομεία της σερβικής πρωτεύουσας βρίσκονται κοντά στα όριά τους, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο του Βελιγραδίου, Γκόραν Βέσιτς.

  Οι σερβικές αρχές είχαν επιβάλει κατά το πρώτο κύμα την άνοιξη πολύ αυστηρούς όρους περιορισμού, αλλά η χαλάρωση των μέτρων εγίνε επίσης βιαστικά τον Μάιο, με αγώνες ποδοσφαίρου και τένις να διεξάγονται προ γεμάτων εξεδρών, μεταξύ άλλων.

  Στο γειτονικό Κοσσυφοπέδιο, όπου επίσης σημειώνεται έξαρση και ζουν πολλοί Σέρβοι, οι αρχές επέβαλαν την Κυριακή απόλυτη απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα σε τέσσερις πόλεις.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ