Τρίτη 17.05.2022
More

  Νότια Κορέα: Οι γάτες «ένοχες» για πάνω από 100 φωτιές σε σπίτια

  Παίζουν με τη φωτιά – κυριολεκτικά

  Μπορεί να είναι παιχνιδιάρες, υπερκινητικές, τρισχαριτωμένες και ακαταμάχητες, όμως, κάποιες φορές αποδεικνύονται και επικίνδυνες: Γάτες προκάλεσαν συνολικά 107 φωτιές σε σπίτια μεταξύ Ιανουαρίου 2019 και Νοεμβρίου 2021, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής και Υπηρεσίας Καταστροφών της Σεούλ.

  Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πιστεύεται πως οι φωτιές ξεκίνησαν από ηλεκτρικές κουζίνες (οι οποίες ανάβουν εύκολα όταν, πηδώντας πάνω τους οι γάτες, πατούν τα ευαίσθητα κουμπιά τους) που όταν υπερθμανθούν, μπορούν να τυλιχθούν στις φλόγες.

  Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στα 107 αυτά περιστατικά, κατά τα οποία οι μισοί και πλέον ένοικοι έλειπαν από το σπίτι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική της Σεούλ.

  «Οι φωτιές που σχετίζονται με γάτες εξακολουθούν να συμβαίνουν. Συμβουλεύουμε τους κατοίκους με κατοικίδια να προσέχουν περισσότρεο καθώς η φωτιά μπορεί να εξαπλωθεί αστραπιαία όταν κανείς δεν είναι σπίτι» αναφέρει η ανακοίνωση που ενθαρρύνει τους κηδεμόνες οικόσιτων γάτων να απομακρύνουν εύφλεκτα υλικά ή αντικείμενα πάνω απόο τις κουζίνες τους.

  Το πρόβλημα δεν περιορίζεται στη Νότια Κορέα, ασφαλώς.

  Σύμφωνα με την οργάνωση American Humane Association, τα κατοικίδια ευθύνονται για πάνω από 1.000 φωτιές ετησίως στις ΗΠΑ.

   

  Με πληροφορίες από CNN

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ