Δευτέρα 27.06.2022
More

  Ο γερμανικός στρατός αποχαιρέτησε με τιμές την Άγκελα Μέρκελ (βίντεο)

  Η Άγκελα Μέρκελ αποχαιρέτησε την καγκελαρία και ο γερμανικός στρατός την τιμά με κάθε επισημότητα, έξω από το υπουργείο Άμυνας.

  Η τελετή αποχαιρετισμού ξεκίνησε με ομιλία της Μέρκελ στους προσκεκλημένους, δηλαδή όλους τους υπουργούς και προέδρους της Δημοκρατίας με τους οποίους συνεργάστηκε στα 16 χρόνια της καγκελαρίας.

  Η απερχόμενη Καγκελάριος άκουσε τη στρατιωτική μπάντα να παιανίζει και τα ιδιαίτερα μουσικά τραγούδια που η ίδια έχει επιλέξει.

  Το πρώτο τραγούδι ήταν ο χορωδιακός εκκλησιαστικός ύμνος «Ύψιστε Θεέ, σε υμνούμε» του Γιόχεν Ρίγκερ. Το επόμενο η μπαλάντα της Βερολινέζας Χίλντεγκαρντ Κνεφ, υπό τον τίτλο: «Για μένα θέλω να βρέχει κόκκινα τριαντάφυλλα». Το τρίτο το «Ξέχασες το έγχρωμο φιλμ», (Du hast den Farbfilm vergessen) της Νίνα Χάγκεν.

  Η Μέρκελ εκφώνησε και μία σύντομη ομιλία διάρκειας επτά λεπτών.

  Ο πολιτικός βίος της Μέρκελ

  Στις 10 Απριλίου του 2000, η Μέρκελ εξελέγη πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών μετά την παραίτηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το όνομα του οποίου βρέθηκε αναμεμιγμένο σε σκάνδαλο παράνομων χρηματοδοτήσεων.

  Στις 22 Νοεμβρίου του 2005 το γερμανικό κοινοβούλιο την εξέλεξε στο αξίωμα του καγκελάριου της Γερμανίας. Η Μέρκελ έγινε η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας από την ίδρυση του Ομοσπονδιακού Κράτους το 1871.

  Επίσης είναι η πρώτη πρώην πολίτης της Γερμανικής Λαικής Δημοκρατίας που υπήρξε ηγέτης της επανενωμένης Γερμανίας. Σήμερα, ο γερμανικός στρατός την αποχαιρετά με όλες τις τιμές .

  Την ερχόμενη εβδομάδα, η Μέρκελ θα παραδώσει την σκυτάλη στον διάδοχό της τον Σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς, κλείνοντας ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της Γερμανίας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ