Κυριακή 03.07.2022
More

  Ο Λουκασένκο έδειξε χάρτη της ρωσικής εισβολής στο συμβούλιο ασφαλείας

  Τι είπε για τους πυραύλους από λευκορωσικά εδάφη

  Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, έδειξε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας του έναν χάρτη που φαίνεται να αποτυπώνει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

  Σε βίντεο που ανάρτησε στα social media ο Λευκορώσος δημοσιογράφος Ταντέουζ Γκιτζάν, ο Λουκασένκο στέκεται μπροστά στον χάρτη και δείχνει σημεία.

  «Ο Λουκασένκο έδειξε αυτό που φαίνεται να είναι ο πραγματικός χάρτης της εισβολής. Δείχνει ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές που έχουν καταστραφεί από πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τη Λευκορωσία, κατευθύνσεις επιθέσεων και η Ουκρανία είναι χωρισμένη σε τέσσερις τομείς», αναφέρει ο δημοσιογράφος στην ανάρτησή του.

  «Ευχαριστώ αυτούς τους τύπους που μας προειδοποίησαν. Το ανακαλύψαμε κυριολεκτικά 6 ώρες πριν από την εκτόξευση», λέει ο Λευκορώσος ηγέτης στο βίντεο, σύμφωνα με μετάφραση του Sky News.

  «Το πυραυλικό σύστημα Ίσκαντερ της Ρωσίας εντοπίστηκε στην περιοχή Μαζίρ. Επιτέθηκαν από αυτές τις θέσεις και μετά δεν τους ξαναείδαμε. Ναι, έγιναν εκτοξεύσεις από την περιοχή της Λευκορωσίας», αναφέρει ακόμη.

  Χθες, το ουκρανικό κοινοβούλιο ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter ότι στρατεύματα της Λευκορωσίας μπήκαν στην περιοχή Τσέρνιχιβ, σημειώνοντας ότι η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από τον Βιτάλι Κιρίλοφ, εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων στη βόρεια Ουκρανία.

  Όμως, Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε χθες ότι «δεν υπάρχει επιβεβαίωση πως οι Λευκορώσοι μπαίνουν στην Ουκρανία, δεν έχουμε δει καμία τέτοια ένδειξη», σύμφωνα με το Politico.

  Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Λουκασένκο είχε δηλώσει ότι τα στρατεύματα της Λευκορωσίας δεν θα εμπλακούν στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ