Ο Τζιχάντ αλ Μπουχαραλί από τη Συρία, πυρηνικός ιατρός στο ΠΓΝΙ, μιλά για την επίθεση στη Βιέννη και το ρόλο του εξτρεμισμού
Σε μία νέα πραγματικότητα φαίνεται πως έχει ήδη εισέλθει η Ευρώπη με πολλές από τις χώρες της, αν όχι όλες, να ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο επιθέσεων εξτρεμιστών του Ισλάμ, αντίστοιχα με τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών σε Γαλλία και Αυστρία.
Η επίθεση μάλιστα στο κέντρο της Βιέννης το βράδυ της Δευτέρας και το αιματοκύλισμα που προκάλεσαν οι φανατικοί ισλαμιστές, ο ένας εκ των οποίων έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας και οι εικόνες που τη συνοδεύουν, είναι από εκείνες που δε μπορούν να εξηγηθούν, με τη σκέψη της λογικής. Πέντε νεκροί και επτά τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση ήταν ο πρώτος απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βιέννη, με την ανησυχία ωστόσο να μεγαλώνει για την πιθανότητα αντίστοιχες επιθέσεις να πάρουν τη μορφή επιδημίας σε όλη την Ευρώπη.
Οι εξτρεμιστές
Ο Τζιχάντ αλ Μπουχαραλί από τη Συρία, πυρηνικός ιατρός στο ΠΓΝΙ, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι το περιεχόμενο του Κορανίου, όπως όμως και την λανθασμένη ανάγνωσή του από τους εξτρεμιστές μίλησε στο ITV για τις επιθέσεις, τα λανθασμένα μηνύματα της Τουρκίας και της Ευρώπης προς το ίδιο κοινό, αλλά και για τον βασικότερο λόγο που το περιεχόμενο του Κορανίου, δεν διαβάζεται και δεν ερμηνεύεται σωστά από τους φανατικούς.
«Το Κοράνι διδάσκει τον σεβασμό, την εκτίμηση και την αγάπη προς όλους. Ο φανατισμός και ο εξτρεμισμός ανήκει σε ανθρώπους που δεν ξέρουν να διαβάζουν και να κατανοούν. Ο μόνος τρόπος να απαλλαγούμε από τον φανατισμό είναι η μόρφωση» ανέφερε αρχικά για να σταθεί στη συνέχεια στη στάση της Τουρκίας και του προέδρου Ερντογάν, αλλά και στα λάθος μηνύματα που έστειλαν συγκεκριμένες κινήσεις του προέδρου της Γαλλίας Μακρόν.
«Είναι προφανές, ότι η Τουρκία βρίσκεται πίσω από τα προβλήματα στη Συρία, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και αλλού. Είναι μεγάλο το γεωπολιτικό παιχνίδι που παίζεται σήμερα και γι’ αυτό υπάρχουν τόσες αντιδράσεις. Οι τρομοκράτες παραμορφώνουν τη θεωρία του Ισλάμ και του Κορανίου, αλλά από την άλλη και ο πρόεδρος Μακρόν σε κάποια πράγματα προσέβαλε το θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων και γι’ αυτό διαφοροποίησε στη συνέχεια την προσέγγισή του. Το θέμα είναι και το έχει προφανώς καταλάβει και ο ίδιος, ότι πρέπει να αντιπαρατίθεται με τους φανατικούς ισλαμιστές και όχι με το σύνολο των μουσουλμάνων», πρόσθεσε.