Δευτέρα 20.03.2023
More

  Ο νεότερος πιλότος είναι μόλις 17 ετών και έκανε μόνος του τον γύρο του κόσμου!

  Ο πιο νέος πιλότος είναι 17 ετών και κατάφερε να κάνει τον γύρο του κόσμου ολομόναχος.

  Ο Μακ Ράδερφορντ κατέρριψε το ρεκόρ Γκίνες και έγινε ο νεότερος άνθρωπος που έκανε τον γύρο της υδρογείου με ελαφρό μηχανοκίνητο αεροπλάνο.

  Ο νεαρός πιλότος που μπήκε στη λίστα με το ρεκόρ Γκίνες, με καταγωγή από Βρετανία και Βέλγιο, απογειώθηκε από τη Σόφια της Βουλγαρίας στις 23 Μαρτίου και πέταξε σε Ιταλία, Ελλάδα, Ασία, Αφρική, ΗΠΑ και δύο ωκεανούς, πριν προσγειωθεί ξανά στη βουλγαρική πρωτεύουσα την Τετάρτη.

  Ο Μακ Ράδερφορντ ενθαρρύνθηκε από την αδερφή του Ζάρα, η οποία τον Ιανουάριο έγινε η νεότερη γυναίκα που πέταξε σε όλο τον κόσμο, σε ηλικία 19 ετών.

  Μιλώντας πριν από το ταξίδι του, είπε ότι οι πτήσεις είναι ένα «όνειρο» που ήταν πάντα μέρος της ζωής του και της αδερφής του που ακολούθησαν τα βήματα της μητέρας και του πατέρα τους, που είναι και οι δύο πιλότοι.

  «Όταν είσαι στον αέρα και τα βλέπεις όλα τόσο μικρά, μπορείς κυριολεκτικά να πας όπου θέλεις» ανέφερε και πρόσθεσε «είναι απλά απίστευτο, πάντα μου άρεσε».

  Ο Μακ Ράδερφορντ πήρε το δίπλωμα πιλότου το 2020, κάτι που τότε τον έκανε τον νεότερο πιλότο στον κόσμο σε ηλικία 15 ετών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ