Δευτέρα 20.03.2023
More

  Ο ζωολογικός κήπος του Μπρίστολ κλείνει μετά από σχεδόν 2 αιώνες λειτουργίας

  Ο ιστορικός αυτός ζωολογικός κήπος του Μπρίστολ άνοιξε στο προάστιο Κλίφτον της πόλης της Αγγλίας το 1836

  Σχεδόν δύο αιώνες λειτουργίας έφτασε ο ζωολογικός κήπος στο Μπρίστολ, ο οποίος τελικά κλείνει τις πύλες του ύστερα από 186 χρόνια λειτουργίας, καθώς οι φιλοξενούμενοί του ετοιμάζονται να μετακομίσουν σε νέο χώρο.

  Ο ιστορικός αυτός ζωολογικός κήπος του Μπρίστολ άνοιξε στο προάστιο Κλίφτον της πόλης της Αγγλίας το 1836 και είναι ο πέμπτος παλαιότερος στον κόσμο, κάτι που φαίνεται και από τα περισσότερα κτίριά του, τα οποία είναι βικτωριανής εποχής, όπως η είσοδός του, ο παλιός οίκος της καμηλοπάρδαλης και ο ναός των πιθήκων.

  Όμως, οι οικονομικές πιέσεις που προκάλεσε η πανδημία της COVID-19 ανάγκασε τη Ζωολογική Εταιρεία του Μπρίστολ να τον κλείσει. Οι χώροι, άλλωστε, δεν ήταν ανοιχτοί για επισκέψεις και χρησιμοποιούνταν μόνο για αναπαραγωγή και καραντίνα των ζώων.

  Τώρα διοχετεύει τους πόρους της στις εγκαταστάσεις της στο νότιο τμήμα της κομητείας Γκλόστερσαϊρ, όπως αναφέρει το BristolLive.

  Αν και οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων επισημαίνουν ότι η αιχμαλωσία ζώων σε ζωολογικούς κήπους είναι βασανιστήριο, το κλείσιμο του ιστορικού ζωολογικού κήπου στο Μπρίστολ, τις πύλες του οποίου έχουν περάσει 90 εκατομμύρια επισκέπτες, έχει στενοχωρήσει πολλούς πολίτες.

  Ορισμένα από τα πιο σπάνια ζώα του ζωολογικού κήπου, τα οποία χρειάζονται δράσεις προστασίας, ερπετά, αμφίβια, πουλιά και γορίλες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα The Wild Place Project στο Γκλόστερσαϊρ, της Ζωολογικής Εταιρείας του Μπρίστολ.

  Νέος ζωολογικός κήπος στο Μπρίστολ πρόκειται να λειτουργήσει το 2024 και το The Wild Place Project θα είναι ανοιχτό για επισκέψεις όσο χτίζεται.

  Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ