Πέμπτη 15.04.2021
More

  Οι δρόμοι της Ευρώπης γίνονται ασφαλέστεροι, αλλά η κατάσταση βελτιώνεται αργά

  Σε σύγκριση με προηγούμενα έτη, το 2019 λιγότεροι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο οδικό δίκτυο της ΕΕ, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  Περίπου 22 800 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία ατυχήματα πέρυσι. Πρόκειται για σχεδόν 7 000 λιγότερους θανάτους σε σχέση με το 2010, δηλαδή για μείωση της τάξης του 23 %. Σε σύγκριση με το 2018, ο αριθμός μειώθηκε κατά 2 %. Με κατά μέσο όρο 51 θανάτους από τροχαία ατυχήματα ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, η Ευρώπη παραμένει μακράν η ασφαλέστερη περιοχή στον κόσμο όσον αφορά την οδική ασφάλεια.

  Η Επίτροπος Μεταφορών Αντίνα Βαλεάν δήλωσε σχετικά: «Κανένας θάνατος και κανένας σοβαρός τραυματισμός στους ευρωπαϊκούς δρόμους έως το 2050. Αυτός είναι ο στόχος μας. Έχουμε στόχο για 50 % λιγότερους θανάτους και 50 % λιγότερους σοβαρούς τραυματισμούς έως το 2030 και γνωρίζουμε ότι ο στόχος μας είναι εφικτός. Στο παρελθόν, η ΕΕ μείωσε σημαντικά τον αριθμό των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα, αλλά τα τελευταία χρόνια οι αριθμοί παραμένουν στάσιμοι.

  Επιπλέον, οι διαφορές μεταξύ των χωρών παραμένουν τεράστιες. Θα επιτύχουμε τον στόχο μας μόνο μέσω ενός συνδυασμού νομοθετικών μέτρων, επαρκούς χρηματοδότησης, προτύπων για τα οχήματα και τις υποδομές, της ψηφιοποίησης και της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών».

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ