Τετάρτη 10.08.2022
More

  Οι ΗΠΑ θα δεχθούν μέχρι και 100.000 Ουκρανούς πρόσφυγες

  Οι Ουκρανοί που θα γίνουν δεκτοί δεν θα έρθουν στις ΗΠΑ μέσω του προσφυγικού προγράμματος της χώρας, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν

  Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να δεχθούν έως και 100.000 Ουκρανούς που εγκαταλείπουν τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τη ρωσική εισβολή, δήλωσαν σήμερα στο Reuters δύο καλά ενημερωμένες πηγές για επικείμενη ανακοίνωση.

  Αυτή αναμένεται να γίνει καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συναντάται σήμερα με τους Ευρωπαίους ηγέτες για να συντονίσουν την αντίδραση των δυτικών χωρών στην επίθεση της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα.

  Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιηθεί η προσπάθεια αυτή, όπως το θέμα της μεταφοράς και της υλικοτεχνικής υποστήριξης των προσφύγων.

  Οι Ουκρανοί που θα γίνουν δεκτοί δεν θα έρθουν στις ΗΠΑ μέσω του προσφυγικού προγράμματος της χώρας, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν, σημειώνοντας ότι κάποιοι θα εισέλθουν στη χώρα με βίζα βάσει οικογενειακών κριτηρίων ή μέσω μιας άλλης διαδικασίας που είναι γνωστή ως “εξαίρεση για ανθρωπιστικούς λόγους”.

  Περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν διαφύγει από την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στη γρηγορότερα εξελισσόμενη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ