Κυριακή 16.05.2021
More

  Οι Βρετανοί αφαίρεσαν την Ελλάδα από τις ασφαλείς χώρες-Κράτησαν μόνο 5 ελληνικά νησιά

  Η Βρετανία αφαίρεσε την ηπειρωτική Ελλάδα από τη λίστα των «ασφαλών χωρών»

  Η Βρετανία αφαίρεσε την ηπειρωτική Ελλάδα από τη λίστα των «ασφαλών χωρών», γεγονός που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες μετά την άφιξή τους στη χώρα.

  Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς διευκρίνισε ότι πέντε ελληνικά νησιά, η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Ρόδος, η Ζάκυνθος και η Κως, παραμένουν στη λίστα των «ασφαλών περιοχών» και για όσους ταξιδεύουν από εκεί δεν θα επιβάλλεται καραντίνα.

  Η είδηση έρχεται λίγη ώρα αφότου ανακοινώθηκε το θλιβερό ρεκόρ των 3.316 κρουσμάτων, αλλά και των 50 θανάτων από τον κορωνοϊό στη χώρα μας. Παράλληλα, οι διασωληνωμένοι ξεπέρασαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους 300.

  Ποια κράτη προστίθενται στη λίστα «ασφαλών χωρών»

  Στη λίστα των «ασφαλών χωρών» προστέθηκαν από σήμερα το Μπαχρέιν, η Χιλή, η Ισλανδία, η Καμπότζη, το Λάος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και τα νησιά Τερκς και Κάικος.

  Η Βρετανία σημείωσε σήμερα ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊού από την έναρξη της καραντίνας, με 33.470 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, προχώρησε σε πανεθνικό lockdown, διαρκείας ενός μηνός, εν μέσω του φόβου ότι η αύξηση των μολύνσεων θα οδηγήσει σε κατάρρευση το σύστημα υγείας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ