Πέμπτη 18.08.2022
More

  ΟΗΕ: Τουλάχιστον 636 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία

  Ανάμεσά τους 46 παιδιά -Πιθανόν πολύ υψηλότερος ο πραγματικός τραγικός απολογισμός

  Τουλάχιστον 636 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 46 παιδιά, σύμφωνα με τον νεότερο τραγικό απολογισμό του ΟΗΕ.

  Επίσης, 1.125 άμαχοι είχαν τραυματιστεί έως και τις 13 Μαρτίου, από τους οποίους οι 62 παιδιά, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

  Ο πραγματικός τραγικός απολογισμός του πολέμου της Ουκρανίας είναι πιθανόν πολύ υψηλότερος, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, καθώς υπάρχουν καθυστερήσεις στην αποστολή και διασταύρωση αναφορών από σημεία σφοδρών συγκρούσεων, όπως το Χάρκοβο και η Μαριούπολη.

  Σήμερα, ένα κονβόι περισσοτέρων από 160 αυτοκινήτων αναχώρησε από τη Μαριούπολη, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, στην κατά τα φαινόμενα πρώτη επιτυχή προσπάθεια για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου, έτσι ώστε να απομακρυνθούν άμαχοι από την υπό πολιορκία πόλη.

  Έπειτα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες για την παράδοση προμηθειών στη Μαριούπολη και για να δημιουργηθεί μια ασφαλής δίοδος για να εγκαταλείψουν την πόλη άμαχοι, ο δήμος ανέφερε ότι η τοπική εκεχειρία «αντέχει» και πως το κονβόι αναχώρησε με προορισμό τη Ζαπορίζια.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ