Κυριακή 21.04.2024
More

  Οικειοθελώς σε καραντίνα η Google

  Σε καραντίνα τίθεται αυτοβούλως η Google, σε μία προσπάθεια να συμβάλει στον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας.  

  Η Google αποφάσισε χθες να περιορίσει τις επισκέψεις στα γραφεία της στη Σίλικον Βάλεϊ, το Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη, μία απόφαση που έλαβε με γνώμονα τις συστάσεις του αμερικανικού υπουργείου Υγείας.

  Στους υπαλλήλους στις περιοχές αυτές έγινε επίσης σύσταση να εργάζονται από το σπίτι τους, ενώ ανακοίνωσε επίσης ότι περιορίζονται «οι εξωτερικές επισκέψεις» σε κάποια γραφεία της Google.

  Google, Amazon, Microsoft και Facebook έχουν συστήσει από την περασμένη εβδομάδα στους εργαζόμενούς τους στην Ουάσιγκτον να εργάζονται, εφόσον αυτό είναι δυνατό, από το σπίτι. Η Apple ακολούθησε το παράδειγμά τους, ενώ αναβλήθηκε και το συνέδριο TED που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στο Βανκούβερ του Καναδά τον Απρίλιο.

  Το Twitter (με έδρα το Σαν Φρανσίσκο) έχει επίσης ανακοινώσει ότι «λαμβάνει τις μέγιστες προφυλάξεις» και για τον λόγο αυτό «συνιστά σε όλους τους εργαζόμενούς της σε όλο τον κόσμο να εργάζονται από το σπίτι τους, αν μπορούν».

  Στο Σαν Φρανσίσκο επίσης, η Lyft, μια πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών μεταφοράς προσώπων, ζήτησε από τους υπαλλήλους της να επιστρέψουν στα σπίτια τους αφού ενημερώθηκε ότι ένας εξ αυτών είχε έρθει σε επαφή με ένα πρόσωπο που είχε προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό.

  Στις ΗΠΑ περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον Covid-19.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ