Δευτέρα 27.06.2022
More

  Ολλανδία: Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού στις τουαλέτες των μπαρ

  Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας

  Αν και οι πελάτες στα καφέ και εστιατόρια της Ολλανδίας δεν απαιτείται να παρουσιάζουν το υγειονομικό πάσο όταν πίνουν ένα ποτό ή δειπνούν στους εξωτερικούς χώρους, δεν θα συμβαίνει το ίδιο όταν θέλουν να πάνε στην τουαλέτα των καταστημάτων αυτών.

  Την περασμένη εβδομάδα, οι ολλανδικές αρχές χαλάρωσαν τους περιορισμούς που συνδέονται με την Covid-19, αίροντας μεταξύ άλλων το μέτρο της τήρησης των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, όμως ανακοίνωσαν την εφαρμογή ενός υγειονομικού πάσου για τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα φεστιβάλ.

  Αν και το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα είναι αναγκαίο για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν ένα γεύμα ή ένα ποτό στους εξωτερικούς χώρου, θα πρέπει εντούτοις να επιδεικνύουν έγγραφο για να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες του καταστήματος.

  «Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις τουαλέτες, θα πρέπει να επιδεικνύετε τον κωδικό σας QR», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ούγκο ντε Γιoνγκ, στο ραδιοφωνικό δίκτυο NOS. Στην Ολλανδία, ο κώδικας QR, που αποδεικνύει πως το άτομο είναι εμβολιασμένο, είναι υποχρεωτικός από την ηλικία των 13 ετών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ